Νάτ(χ)ος πετιέται ο Ολυμπιακός

Η κούραση των βασικών παικτών από τα ταξίδια και τα συνεχόμενα ματς είχε ως αποτέλεσμα το θρίλερ της Κυριακής, αλλά ο εφετινός Ολυμπιακός δεν καταλαβαίνει από τίποτα και … πετιέται στο τέλος για τη νίκη, εκεί όπου οι περισσότεροι τον έχουν ξεγραμμένο.

Νάτ(χ)ος πετιέται ο Ολυμπιακός
Ποδοσφαιριστές και κόσμος έγιναν "ένα" μετά το γκολ του Νάτχο eurokinissi

Φορτούνης, Λάζαρος και Μπουχαλάκης, αλλά και οι ξένοι διεθνείς έμειναν από βενζίνη μετά τα μέσα του ματς και το γκολ του Αστέρα, έφερε ένα ματς στα ίσια, αφού δεν έγινε νωρίτερα το 2-0 για να τελειώσει πρόωρα την ιστορία της 16ης Σεπτεμβρίου.

Κι όμως ουδείς συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, που θα ήταν δικαιολογημένη εν μέρει με τις προαναφερθείσες συνθήκες. Ο Μαρτίνς τράβηξε γρήγορα τον Γκιγιέρμε στον πάγκο, που ήταν έτοιμος να πατήσει χορτάρι για να κρατήσει το 1-0. Αλλαγή πλάνων με τους Χάσαν, Φετφατζιδη να δίνουν επιθετικό τόνο στην ομάδα, που είχε την ηρεμία σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

Το τελευταίο χαρτί του Πορτογάλου ήταν ο Νάτχο, που κι αυτός είχε παίξει με τον Εθνική Ισραήλ το δεκαήμερο της διακοπής του πρωταθλήματος. Η ποιότητα όμως των παικτών του Ολυμπιακού νίκησε και την κούραση και απόδειξη το γκολ της νίκης.

Ψύχραιμα ο Ποντένσε έφερε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, ο Γκερέρο δεν ενήργησε κι αυτός βιαστικά και έδωσε στον Ισραηλινό το γκολ στο πιάτο. Τρία επί τρία για μια νέα ομάδα, δεν είναι μικρή υπόθεση, όταν μάλιστα οι παίκτες της σκόρπισαν σε όλα τα μήκη και πλάτη και επανήλθαν ταλαιπωρημένοι στις προπονήσεις, μόλις τέσσερις μέρες πριν από το ματς με τον Αστέρα.

Όσο κερδίζει ο Ολυμπιακός, τόσο χαλυβδώνεται η αυτοπεποίθηση του, δένεται η ομάδα με τον κόσμο , που φέτος πιστεύει σε παίκτες και προπονητή και την ενισχύει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αν την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ δεν κερδίσει στην Τούμπα, τότε ο Ολυμπιακός με νίκη στη Νέα Σμύρνη θα πάρει κεφάλι στην κούρσα του πιο δύσκολου πρωταθλήματος των τελευταίων χρόνων και θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο Καραισκάκης.

Κι ακόμη δεν μπήκαν στην ομάδα τα δυνατά χαρτιά, ο Τουρέ, ο Γκιγιέρεμε, ακόμη και ο Νάτχο που θα δώσουν περισσότερη ποιότητα, θα τη στηρίξουν και θα την ωθήσουν προς το “πρωτάθλημα ξανά”, που απαιτεί όσο τίποτα άλλο ο κόσμος. Ο κόσμος που δεν γκρίνιαξε μετά την ισοφάριση, αντιθέτως έβγαλε τα συκώτια του για να στηρίξει τους παίκτες που τους ανταμείψανε…

Photo credits: eurokinissi