Ιωνικός: Ακαδημαϊκή και επιστημονική συνεργασία με το ινστιτούτο F.S.I.

Η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με το ινστιτούτο Football Science Institute τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Ιωνικός: Ακαδημαϊκή και επιστημονική συνεργασία με το ινστιτούτο F.S.I.

Σε μια σημαντική κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα προχώρησε ο Ιωνικός, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με το ινστιτούτο Football Science Institute τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Το Football Science Institute είναι ένα Διεθνές Ινστιτούτο Προπόνησης και Έρευνας στην Επιστήμη του Ποδοσφαίρου. Παρέχει 7 μεταπτυχιακά προγράμματα σε διαφορετικούς τομείς που παρέχουν όλες τις θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστεί κανείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον Ιωνικό, έναν σύλλογο με πλούσια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Μπερνάρντο Ρεκένα, συνιδρυτής της FSI. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε διάφορα έργα και να δώσουμε στο προσωπικό του Ιωνικού την ευκαιρία να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του στην απόδοση του ποδοσφαίρου μέσω των μεταπτυχιακών μας μαθημάτων».

Η σχολή του FSI αποτελείται από περισσότερα από 130 μέλη με την υψηλότερη ακαδημαϊκή και πρακτική εξειδίκευση, τα οποία εργάζονται σε περισσότερες από 55 επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις συνεργαζόμενες ομάδες με το FSI, βρίσκονται σύλλογοι από όλο τον κόσμο και υψηλής αναγνωρισιμότητας όπως η Κάδιθ, η Βαλένθια, η Μπέτις, η Μπεσίκτας, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η Μπράγκα, αλλά και η εθνική ομάδα της Σουηδίας.

Το εργαστήριο FSI συμβάλλει στη δημιουργία και ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης, δημοσιεύοντας πολλές από τις ερευνητικές του δραστηριότητες σε διαφορετικά επιστημονικά συνέδρια υψηλής απήχησης.

Ο Ιωνικός και η FSI έχουν δημιουργήσει μια επαγγελματική συνεργασία προκειμένου να παράσχουν στον σύλλογο μια ακαδημαϊκή-επιστημονική δομή της Αθλητικής Επιστήμης που εφαρμόζεται στο ποδόσφαιρο, επιτρέποντας στο προσωπικό του συλλόγου να ενημερώσει τις γνώσεις του και να βελτιώσει την καθημερινή προπόνηση.