Ολυμπιακός: Πιο δύσκολος ο ΟΦΗ από Ατρόμητο και Άρη!

Για ποιο λόγο ανεβαίνει ο συντελεστής δυσκολίας για τον Ολυμπιακό στο ματς της Κυριακής (29/1, 16.00) με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη σε σχέση με Ατρόμητο και Άρη.

Ολυμπιακός: Πιο δύσκολος ο ΟΦΗ από Ατρόμητο και Άρη!

Η πρόκριση επί του Άρη ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Δεν έχει τα χρονικά περιθώρια ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του να κάτσουν στις «δάφνες» της πρόκρισης. Άλλωστε, υποχρέωσή τους ήταν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «κίτρινων», έχοντας μάλιστα και το υπέρ τους σκορ από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (29/1, 16.00). Αν δεν έχει την απαιτούμενη σοβαρότητα, τότε θα μπλέξει σε μπελάδες. Τα πράγματα είναι πολύ απλά και συγκεκριμένα για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Αντίπαλός τους είναι μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται καλά. Μία... κρυάδα την πήραν πρόσφατα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που δεν αστειεύεται. Έχει ρίξει πολύ μεγάλο βάρος στο κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας. Αμύνεται μαζικά, πολλές φορές χρησιμοποιεί και διπλή ζώνη, έτσι ώστε να κόψει κάθε διάδρομο προς την περιοχή του.

Στον Ρέντη δεν το κρύβουν ότι το ματς της Κυριακής (29/1) κρύβει περισσότερους κινδύνους απ’ ό,τι τα παιχνίδια του Περιστερίου και του «Κλ. Βικελίδης». Ο Ατρόμητος είναι επίσης μία ομάδα που έχει ισορροπία στο παιχνίδι τους, που αμύνεται, αλλά και επιτίθεται καλά. Ωστόσο, ο ΟΦΗ είναι μία κατηγορία μόνος του. Έχει μία συγκεκριμένη τακτική προσέγγιση όταν αντιμετωπίζει τους «μεγάλους».

Με τον τρόπο παιχνιδιού του καταφέρνει να ροκανίζει τον χρόνο και να εκνευρίζει τον αντίπαλο, υποχρεώνοντάς τον να αφήνει στην άκρη τους αυτοματισμούς και οι παίκτες να αναλώνονται περισσότερο σε ατομικές ενέργειες για να διασπάσουν το «τοίχος» που έχει φτιάξει ο Βάλντας Νταμπράουσκας.

Είναι δυσκολότερο ματς με τον ΟΦΗ σε σχέση με τον Ατρόμητο και τον Άρη, γιατί στα προηγούμενα δύο παιχνίδια ήταν δεδομένο ότι θα έβρισκε χώρους. Αντιθέτως, ο ΟΦΗ έχει δείξει στα τελευταία του ματς ότι είναι απροσπέλαστοι οι διάδρομοι προς τα «καρέ» του.

Ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι σε κλειστές άμυνες, θα κληθεί να βρει τις λύσεις για να μην μπλέξει σε βαθμολογικές περιπέτειες.