Χιμένεθ: «Έτσι καταλάβαμε για το όπλο του Σαββίδη το 2018…»

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 2018.

Χιμένεθ: «Έτσι καταλάβαμε για το όπλο του Σαββίδη το 2018…»

Στα όσα έγιναν στο επεισοδιακό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 2018 αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο άλλοτε προπονητής της «Ένωσης», Μανόλο Χιμένεθ. Μιλώντας στο ισπανικό «Coaches' Voice», σημείωσε:

«Είχα στείλει τους παίκτες στα αποδυτήρια όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ (σ.σ. Ιβάν Σαββίδης) μπήκε στον αγωνιστικό χώρο περικυκλωμένος από σωματοφύλακες. Καταλάβαμε ότι είχε το όπλο όταν οι εικόνες του περιστατικού άρχισαν να φτάνουν στα κινητά μας τηλέφωνα. Εκείνη τη στιγμή σκεφτήκαμε "Φανταστείτε ότι αυτός ο άνθρωπος μέσα στο θυμό του αποφασίζει να το βγάλει".

Περάσαμε τρεις ώρες στα αποδυτήρια. Ευτυχώς η συμπεριφορά των παικτών και των δύο ομάδων ήταν πολύ καλή και δεν υπήρξαν προβλήματα. Ακόμα αναρωτιέμαι πώς έφτασε σε αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που συνέβη εκείνο το βράδυ έχει το υπόβαθρό του σε αυτό που συνέβη σε όλη τη σεζόν», είπε σχετικά και συμπλήρωσε:

«Στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου στην Τούμπα ήμασταν ισόπαλοι στο μηδέν, αποτέλεσμα που άξιζε τον κόπο, μέχρι να βάλουν ένα γκολ. Ωστόσο, ο διαιτητής σταμάτησε για ένα δευτερόλεπτο και πήγε στην άκρη για να μιλήσει με τον βοηθό του. Μετά από αρκετά λεπτά, ο διαιτητής αποφάσισε να το ακυρώσει θεωρώντας ότι ήταν οφσάιντ. Εκεί μπήκε πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Πρέπει, όμως, να είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο ή την κοινωνία του».