Ξάνθη-Παναιτωλικός 1-1: Ο Κυριακίδης κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός αν και προηγήθηκε με τον Μοράρ δεν κατάφερε να πάρει την νίκη καθώς η Ξάνθη ισοφάρισε με πέναλτι του Γέντρισεκ.

Ξάνθη-Παναιτωλικός 1-1: Ο Κυριακίδης κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Ξάνθης κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά για να κλείσουν τους χώρους. Η πίεση των παικτών του Τραϊανού Δέλλα επέφερε καρπούς καθώς στο 21’ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Ζίβκοβιτς έπαιξε με την φωτιά και έχασε την μπάλα από τον Μοράρ που σκόραρε σε κενή εστία για το 0-1.

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς αν και δέχθηκε ένα φθηνό γκολ συνέχισε να έχει την κατοχή και να πιέζει για την ισοφάριση. Τέσσερα λεπτά πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι. Ο Μπαξεβανίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Άργκους. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γέντρισεκ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι απώλεσαν πολλές ευκαιρίες είχαν δοκάρι με τον Λισγάρα αλλά δεν κατάφεραν να βρουν στόχο πέφτοντας πάνω στον Κυριακίδη που επενέβη σωτήρια σε ορισμένες φάσεις. Με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα, ο Τραϊανός Δέλλας έριξε στον αγώνα τον Λουσέρο που έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης και η πίεση από πλευράς Ξάνθης συνεχίστηκε χωρίς ωστόσο να βρει τον δρόμο για την επίτευξη της νίκης.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Σκόρερ: 42' πεν. Γέντρισεκ / 21' Μοράρ

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης

Κίτρινες Κάρτες: Kαμαρά, Άργκους ,Καντά,’Ερικσον

Συνθέσεις:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καντά (82' Οκάν), Κίκε Μπουλάς, Σαρπόνγκ (64' Κάστρο), Κόβασεβιτς (79' Ντε Λούκας), Γέντρισεκ.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαϊ, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Ντίας, Μασουρέκ, Ουίλιαν (80' Λουσέρο), Μανά (46' Λιάβας), Μοράρ (88' Καμαρά).