Η επιπλέον πίεση που ασκείται στον Ολυμπιακό

Οι νέες καταστάσεις που πρέπει να διαχειριστεί η ομάδα του Πειραιά στο φετινό πρωτάθλημα και στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή.

Η επιπλέον πίεση που ασκείται στον Ολυμπιακό

Η νοοτροπία του Ολυμπιακού και η συμπεριφορά του στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έδειξε πως η ομάδα αφήνει πίσω τις ασθένειες της περσινής χρονιάς. Οι Πειραιώτες είχαν σωστές αντιδράσεις ακόμα και όταν είδαν τη διαιτησία να κάνει τα δικά της όπως έγινε για παράδειγμα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Κοίταξαν τη δουλειά τους και πήραν τις νίκες.

Είναι σημαντικό για τους "ερυθρόλευκους" να μην χαλάσουν το μυαλό τους με τέτοια θέματα και να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι προπονητής που θέλει να τα αφήνει όλα αυτά έξω από την ομάδα. Ένα άλλο θέμα που έχει ενδιαφέρον και είναι σημαντικό για τη φετινή σεζόν έχει να κάνει με την πίεση που θα έχει η ομάδα από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Μέχρι τώρα οι δύο βασικοί του αντίπαλοι για το πρωτάθλημα έχουν παίξει την προηγούμενη ημέρα. Από τη μία μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ο Ολυμπιακός ξέρει τα αποτελέσματα των αντιπάλων του. Από την άλλη όμως όσο περνάνε οι αγωνιστικές και συνεχίζουν με νίκες οι τρεις συνδιεκδικητές είναι μία επιπλέον πίεση στους Πειραιώτες.

Στο ματς με τον Αστέρα πηγαίνουν γνωρίζοντας το 4-0 της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου και το 1-3 του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Υπάρχει η πίεση και το άγχος του "πρέπει". Ενός "πρέπει" που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στον Ολυμπιακό, αλλά γίνεται μεγαλύτερο και από αυτόν τον παράγοντα. Εάν αυτό συνεχιστεί σίγουρα θα πρέπει να το διαχειριστεί ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο αξίζει να σταθούμε μετά τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είναι η συμπεριφορά των "μεγάλων". Όλα δείχνουν πως τα ματς με τους μικρομεσαίους έχουν τον τρόπο να τα παίρνουν. Από την ερχόμενη αγωνιστική όμως ξεκινάνε τα ντέρμπι και οι μεταξύ τους συγκρούσεις και εκεί θα φανούν πολλά...