Ο Πασχαλάκης, η γενετήσια πράξη και ο ΠΑΟΚ που σφυρίζει αδιάφορα...

Η χειρονομία του Πασχαλάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης και ο... κακός χαμός που είχε κάνει ο ΠΑΟΚ για τον Μιραλάς!

Ο Πασχαλάκης, η γενετήσια πράξη και ο ΠΑΟΚ που σφυρίζει αδιάφορα...

Όταν την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός πήγαινε στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, κανείς δε φανταζόταν ότι στις κερκίδες της Τούμπας θα βρισκόταν ένας... Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ρίψης αντικειμένου, ο οποίος θα πετύχαινε εν κινήσει τον Όσκαρ Γκαρθία και ο αγώνας θα οδηγούταν σε διακοπή.

Τελικά, το παραπάνω σενάριο το είδαμε σαν μια αντιγραφή ενός άλλου αγώνα του δικέφαλου του βορρά, στο οποίο "θύμα" ήταν ο -τότε- δικός του προπονητής, ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει δεδικασμένο στη Λεωφόρο, τότε που ο Παντελής Κωνσταντινίδης προέτρεπε τον Βλάνταν Ίβιτς να μη σηκωθεί από το... αναπηρικό καροτσάκι στο οποίο τον είχε τοποθετήσει ο γιατρός (;) του αγώνα και πέρυσι πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα που ο ίδιος είχε πληρώσει τον Παναθηναϊκό.

Ας επιστρέψουμε όμως στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο... μόρτης που πέτυχε τον Γκαρθία στο κεφάλι έγινε αφορμή για να διακοπεί ένας αγώνας. Τρομερό σημάδι ο κύριος, όμως θα έπρεπε να σκεφτεί ότι καμιά φορά το να είσαι τέλειος σε κάτι τέτοιο, ίσως κοστίσει στην ομάδα που υποστηρίζει κάποιους βαθμούς, ή στην προκειμένη ένα ολόκληρο πρωτάθλημα κι εδώ που τα λέμε ο δικέφαλος του βορρά δεν είναι και το πιο χορτασμένο σωματείο από τίτλους.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν, από τον ΠΑΟΚ υποστήριζαν ότι ο Ολυμπιακός είχε σχέδιο να μην αγωνιστεί στην Τούμπα, επειδή φοβόταν να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα δηλαδή που είχε καταφέρει εκείνη τη σεζόν να αποσπάσει ισοπαλία από την Μπαρτσελόνα, φοβήθηκε τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, επειδή όλα έδειχναν ότι ο αγώνας όδευε προς οριστική διακοπή και μηδενισμό, κάποιοι έσπευσαν να δημιουργήσουν θέμα με τον Κέβιν Μιραλάς ο οποίος είχε κάνει χειρονομία στους οπαδούς. Αν θέλετε τη γνώμη μου, έπραξαν σωστά. Ο αθλητισμός πρέπει να προάγει καθαρές αξίες, να είναι αγνός και να μην προτρέπει τους οπαδούς σε πράξεις βίας και αυτό που είχε κάνει ο Βέλγος επιθετικός είναι αντίθετο από όσα αναφέρω.

Αφήνουμε το παιχνίδι της Τούμπας λοιπόν και πάμε στο χθεσινό ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ". Εκεί όπου ο Πασχαλάκης μόλις η ομάδα του μπήκε μπροστά στο σκορ, ενημέρωσε τους οπαδούς της κρητικής ομάδας ότι εξασκεί πάνω τους τη γενετήσια πράξη... Ο τερματοφύλακας της ομάδας που τα προηγούμενα χρόνια καυχιόταν ότι πολεμάει για το ήθος και τη διαφάνεια, έβγαλε στη... σέντρα όλες τις αξίες που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο ΠΑΟΚ, όμως κανένας υπεύθυνος δεν του έβαλε λίγο... χέρι ώστε να συναιτιστεί. Ο διαιτητής ούτε καν τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών, ενώ ούτε και η ίδια του η ομάδα δε ζήτησε συγνώμη στους αντιπάλους για την πράξη του ποδοσφαιριστή της. Αρκέστηκαν μάλλον στη συγνώμη του ίδιου, η οποία μπορεί να ζητήθηκε από καρδιάς, μπορεί όμως και να ήρθε για τα μάτια του κόσμου.

Η ερώτηση λοιπόν που θα πρέπει να κάνουν εκεί στον ΠΑΟΚ, στον εαυτό τους είναι η εξής: Θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο, όπου όλες οι ομάδες θα διακρίνονται για τις αξίες και τις Αρχές που πρεσβεύουν το ευ αγωνίζεσθαι, ή αυτό θα πρέπει να ισχύει μόνο για τους άλλους;