Ολυμπιακός: «Θυσιάζεται» για να είναι όλοι ευχαριστημένοι

Για να κόψει πρώτος το νήμα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αλλάξει πολλά ακόμα. Ο Μίτσελ θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την ενδεκάδα του και όχι μόνο.

Ολυμπιακός: «Θυσιάζεται» για να είναι όλοι ευχαριστημένοι

Ο Άλαν Πάρντιου έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μπλοκάρονται τρεις μπαλαδόροι που αν βρουν χώρους πράγματι μπορούν να κρύψουν τη μπάλα. Ο Ολυμπιακός δεν το πλήρωσε με τον Άρη και πήρε τη νίκη με εκείνη την κεφαλιά του Μασούρα. Δεν έμαθε, όμως και δεν το έλαβε σοβαρά υπόψη του.

Ο Κρις Κόλμαν είναι πανέξυπνος προπονητής και φαίνεται αυτό γιατί έχει φτιάξει μία ομάδα με αρχές. Δεν θα άφηνε ποτέ χώρους σε Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλνα κάνουν ό,τι θέλουν στο Περιστέρι. Τους έκλεισε και τον Χουάνγκ που έτσι κι αλλιώς ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και ιδού το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός πράγματι από τη διακοπή του πρωταθλήματος και μετά έχει βελτιωθεί και τουλάχιστον δείχνει κάτι στο γήπεδο. Βέβαια στον Πειραιά δεν μιλούσαν απλά για βελτίωση της εικόνας της ομάδας, αλλά για αντεπίθεση και ανατροπή για την κατάκτηση του τίτλου. Για να γίνουν αυτά, όμως, θα πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις γκέλες των ομάδων που κυνηγάς. Επιτυχία δεν είναι ότι το -7 έγινε -6, αλλά το -7 να γινόταν -4. Ο Ολυμπιακός στο ματς που είχε «πρέπει» δεν μπόρεσε να το πάρει και το χειρότερο δεν μπόρεσε να βγάλει μία σωστή νοοτροπία.

Πολύ καιρό γίνεται μεγάλη κουβέντα για τα τρία «δεκάρια». Ακόμη και μετά την άνετη νίκη στον Βόλο όταν ο Μίτσελ άφησε να εννοηθεί πως ξέρει ότι πρέπει να το αλλάξει. Και δεν το άλλαξε όταν ο Άρης τον μπλόκαρε. Το πρώτο ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να γίνει ομάδα και μετά να πάρει τον τίτλο. Για να συμβεί αυτό ο προπονητής θα πρέπει να σπάσει αβγά. Καλώς ή κακώς αποδεικνύεται ότι σε ματς πιο δυνατά δεν χωράνε μαζί Χάμες, Φορτούνης και Μπιέλ και βασικά δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση για να το καταλάβει κανείς.

Για να είναι όλοι ικανοποιημένοι «θυσιάζεται» η ομάδα και ο Μίτσελ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Βέβαια θα πρέπει και ο ίδιος να δείξει ότι έχει εναλλακτικό πλάνο στο μυαλό του. Κάτι τέτοιο δεν το έδειξε με τον Ατρόμητο. Ο Ισπανός φάνηκε σαν να είχε… πιει θάλασσα και μόνο έτσι εξηγείται η απόφαση του να αφήσει μόνο του τον Εμβιλά στη μεσαία γραμμή.

Είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα για τον φετινό Ολυμπιακό. Ο σχηματισμός με τους τρεις μπαλαδόρους στην ίδια ενδεκάδα είναι για αγώνες επίδειξης, για να ευχαριστιέται ο κόσμος, αλλά δεν είναι για να παίρνεις τα ματς που «καίνε». Επίσης υπάρχει σοβαρή έλλειψη κεντρικού αμυντικού ηγέτη και αυτό φάνηκε με αντιπάλους που έχουν ποιότητα όπως ο Άρης και ο Ατρόμητος.