Ο ΠΑΣ άλωσε τη Ριζούπολη κι έκανε «σεφτέ» στη Super League

Όντας εμφανώς ανώτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, ο ΠΑΣ πήρε δίκαιο διπλό με 2-1 επί του Απόλλωνα, που παραμένει άποντος στο πρωτάθλημα. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Γιαννιώτες λόγω αποβολής του Κάστρο στο 84'.

Ο ΠΑΣ άλωσε τη Ριζούπολη κι έκανε «σεφτέ» στη Super League

Πρώτο τρίποντο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ίδιο... έργο θεατής ο Απόλλων. Κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε σε μία πρόταση τη συνάντηση του Σαββάτου (15/9) στο γήπεδο της Ριζούπολης, απ' όπου η ομάδα των Ιωαννίνων έφυγε -δικαιότατα- με τους τρεις βαθμούς της νίκης κερδίζοντας με 2-1, αφήνοντας τους γηπεδούχους άποντους και στον... πάτο της κατάταξης με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Το δίδυμο που «έλαμψε» στον αγώνα του «Γ. Καμάρας» ήταν αυτό των Λεό Μπατίστ και Νικολιά. Τόσο ο Γάλλος φορ όσο και ο Έλληνας επιθετικός έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι, μετρώντας από ένα γκολ και μία ασίστ έκαστος. Κι αυτό γιατί στο πρώτο γκολ ο Νικολιάς τροφοδότησε τον Λεό Μπατίστ για το 0-1, ενώ στο δεύτερο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με πασέρ τον δεύτερο και σκόρερ τον πρώτο.

Ο ΠΑΣ, βεβαίως, έπαιξε με τη... φωτιά, αφού δεν «καθάρισε» το παιχνίδι με ένα τρίτο τέρμα, κάτι που λίγο έλειψε να του κοστίσει. Το ματς πήρε μια άγρια ομορφιά στο φινάλε, καθώς στο 79' ο Ελ Χέλβε σκόραρε ουσιαστικά στην πρώτη του επαφή στο παιχνίδι (πρώτο γκολ του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα) και στο 84' ο Κάστρο πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια έχοντας αντικρίσει δεύτερη κίτρινη.

Έστω κι έτσι, οι Γιαννιώτες κράτησαν ολόκληρο το τρίποντο, την ώρα που στην αντίπερα όχθη ο Απόλλων συμπλήρωσε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και με ισάριθμους προπονητές στον πάγκο! Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα τεχνικός ήταν ο Βαλεριέν Ίσμαελ, ακολούθησε ως υπηρεσιακός ο Λευτέρης Βελέντζας και στο ματς με τον ΠΑΣ έκανε ντεμπούτο ο Αλμπέρτο Χιμένεθ Μοντεαγούδο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: «Γ. Καμάρας», Ριζούπολη

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

Σκόρερ: 79' Ελ Χέλβε - 41' Λεό Μπατίστ, 60' Νικολιάς

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)

Κίτρινες κάρτες: Ντούρσο, Ναδάλες, Σικαμπάλα – Τσικάρσκι, Νικολιάς

Κόκκινες κάρτες: 84' Κάστρο (δεύτερη κίτρινη)

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Χ. Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (73’ Γκίνο), Κύργιας, Στάθης, Γκονσάλες (59’ Σικαμπάλα), Ζοάο Πέδρο, Ντούρσο (73’ Ελ Χέλβε), Τόμας, Τριάδης, Μάντζιος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τσικάρσκι, Αλ. Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Κάστρο, Βιντάλ (87' Σκόνδρας), Νικολιάς, Μυστακίδης (80’ Αθανασιάδης), Λεό Μπατίστ (69’ Κρίζμαν).