Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς προειδοποιεί για Αστέρα

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ξεπεράσουν το πιο υψηλό τους εμπόδιο εώς τώρα στο πρωτάθλημα και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τους λόγους του να κρατάει τους παίκτες του στην "πρίζα".

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς προειδοποιεί για Αστέρα

Δύο αγωνιστικές και… μηδέν βαθμούς στο ενεργητικό του ο Αστέρας Τρίπολης. Μια ομάδα ωστόσο, που κολύμπησε κατευθείαν στα βαθιά, καθώς κλήθηκε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές να αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός).

Από δύο πέναλτι – φαντάσματα έχασε με το ίδιο σκορ (0-1) από τους Θεσσαλονικείς και την «Ένωση». Οι Αρκάδες λοιπόν ανεβαίνουν στο Φάληρο για να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό. Άλλωστε είναι και ένας σύλλογος που παραδοσιακά δυσκολεύει τη ζωή των «ερυθρολεύκων».

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ενήμερος για όλα. Και για την ιστορία των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τον Αστέρα, και για την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Παντελίδη, αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα της Τρίπολης θα βρεθεί στο Καραϊσκάκη με σκοπό να κάνει «σεφτέ» στους βαθμούς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δει όλα τα παιχνίδια των Αρκάδων σε Ελλάδα (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και Ευρώπη (Χιμπέρνιαν). Η άποψή του είναι ότι ο Αστέρας είναι το πιο υψηλό εμπόδιο έως τώρα στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες και πώς περιμένει την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να μην είναι κλεισμένη στο καβούκι της όπως ήταν π.χ. ο Λεβαδειακός ή ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Περιμένει μία ομάδα που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την όποια κόπωση έχουν οι «ερυθρόλευκοι» από τα συνεχόμενα ματς (κυρίως οι διεθνείς), ενώ αυτό που προσπαθεί καθημερινά ο Μαρτίνς να βγάλει από τους παίκτες του είναι ο αγώνας με την Μπέτις.

Έχει εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές του τους κινδύνους που κρύβει το αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα, γιατί το συγκρότημα του Παντελίδη έχει ποιότητα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά και δείχνει ικανό να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε λάθος ή έλλειψη συγκέντρωσης της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ναι μεν μεγάλο «όπλο» του Αστέρα είναι η ταχύτητα με την οποία βγαίνει στην κόντρα, αλλά ο Μαρτίνς θεωρεί ότι σε γενικές γραμμές ο Αστέρας θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι του στο Καραϊσκάκη και να μην έχει τόσο παθητικές τάσεις, όπως είχαν οι Λεβαδειακός και ΠΑΣ.