Ο ΟΦΗ και ο μοιραίος Καρέλης επιστρέφουν στο «Γεντί Κουλέ»

Όταν ο Καρέλης του Παναθηναϊκού και τα επεισόδια στο «Γεντί Κουλέ» έβαλαν «ταφόπλακα» στις ελπίδες του ΟΦΗ για παραμονή στην Super League.

Ο ΟΦΗ και ο μοιραίος Καρέλης επιστρέφουν στο «Γεντί Κουλέ»

Ο ΟΦΗ για πρώτη φορά, μετά την επιστροφή του στη Super League, θα αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο του στο «Γεντί Κουλέ» ύστερα από τρία χρόνια, υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ (15/9, 18:30).

Η τελευταία φορά που η ομάδα του Ηρακλείου αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία παρουσία των φιλάθλων της στη φυσική της έδρας ήταν πριν από τρία χρόνια, στη σεζόν 2014-15, η οποία σημαδεύτηκε από τον αναπόφευκτο υποβιβασμό μιας διαλυμένης ομάδας.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2015, ο ΟΦΗ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ», σε μία αναμέτρηση που αμαυρώθηκε από θλιβερά επεισόδια, τραυματισμούς παικτών και παραγόντων των «πρασίνων», ενώ τελικά έμελλε να είναι μοιραία για την παραμονή των Κρητικών στην κατηγορία.

Η τότε ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου βρισκόταν σε δύσκολη θέση και χρειαζόταν οπωσδήποτε βαθμολογική ανάσα. Στο πρώτο ημίχρονο όλα κύλησαν θετικά για τον ΟΦΗ, ο οποίος βρέθηκε να προηγείται με 2-1. Όμως, το αυτογκόλ του Μακρή και το γκολ που σημείωσε ο τότε επιθετικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Καρέλης, ανέτρεψαν το σκηνικό, έφεραν την ήττα και πυροδότησαν το κλίμα στις εξέδρες του γηπέδου.

Το τοπίο θύμιζε τοπίο μάχης. Οι παίκτες του και τα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού έπρεπε άμεσα να φυγαδευτούν στη φυσούνα, αφού προς την πλευρά τους εκτοξεύονταν φωτοβολίδες και αντικείμενα από τους οπαδούς των Κρητικών. Μάλιστα, ένα... μάρμαρο βρήκε στο κεφάλι τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου στον οποίο στη συνέχεια έγιναν ράμματα! Tα ντροπιαστικά επεισόδια δεν τελείωσαν εκεί, αφού στην συνέχεια υπήρξαν συμπλοκές εκτός γηπέδου ανάμεσα σε οπαδούς και δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Η «καμπάνα» αναμενόταν βαριά για τον ΟΦΗ, όπως και έγινε: ο κρητικός σύλλογος τιμωρήθηκε με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο. Μετά από όλα αυτά, δεν άργησε και η αποχώρηση από το πρωτάθλημα, που τον καταδίκασε στην αβεβαιότητα και την αστάθεια.

Ο ΟΦΗ πρόλαβε να δώσει ένα ακόμα ματς στο «Γεντί Κουλέ» κόντρα στον Πανθρακικό στις 8 Μαρτίου 2015, στο οποίο γνώρισε μία ακόμα ήττα και φυσικά διεξήχθη χωρίς την παρουσία των οπαδών του.

Ο μοιραίος Καρέλης επιστρέφει

Ο ΟΦΗ έκανε τρία χρόνια για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, διάστημα στο οποίο δοκιμάστηκε και ήρθε αντιμέτωπος με πολλά εσωτερικά και άλλα προβλήματα. Η πρώτη του αναμέτρηση στη μεγάλη κατηγορία στο «Γεντί Κουλέ» παρουσία κόσμου οριστικοποιεί την έλευση μιας νέας εποχής για τους Κρητικούς.

Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, επομένως, το γεγονός ότι ο προ τριετίας «δήμιος» του ΟΦΗ (σε αγωνιστικό τουλάχιστον επίπεδο) επιστρέφει στον... τόπο του εγκλήματος.

Ο λόγος για τον Νίκο Καρέλη, ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ πλέον. Ο Έλληνας επιθετικός συμπεριλήφθηκε για πρώτη φόρα σε αποστολή του «Δικεφάλου του Βορρά» και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε το (κατά πάσα πιθανότητα) ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα να πραγματοποιηθεί σε ένα γήπεδο που κάποτε απέβη μοιραίος...