Τρπισόφσκι: «Καλύτερα να μείνει εδώ ως ηγέτης ο Λινγκρ απ' το να πάει στον Παναθηναϊκό»

Την πλήρη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο μεταγραφής του Όντρεϊ Λινγκρ από τη Σλάβια Πράγας στον Παναθηναϊκό, κατέθεσε ο προπονητής της τσεχικής ομάδας, Γίντριχ Τρπισόφσκι, ο οποίος αντιμετώπισε το «τριφύλλι» τον περασμένο Αύγουστο στον γ' προκριματικό του Europa Conference League.

Τρπισόφσκι: «Καλύτερα να μείνει εδώ ως ηγέτης ο Λινγκρ απ' το να πάει στον Παναθηναϊκό»

Ο προπονητής της Σλάβια, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «sport.cz» επισήμανε πως ο 24χρονος μεσοεπιθετικός είναι «αναντικατάστατος» για την ομάδα του, τονίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο για τον Λινγκρ να μείνει ως ηγέτης στην Πράγα, απ' το να «μετακομίσει» στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό.

«Το κοιτάζω από το πόσο σημαντικός είναι ο παίκτης για την ομάδα και πόσο αναντικατάστατος είναι. Ο Όντρα (Λινγκρ) είναι η "ραχοκοκαλιά" της ομάδας. Η απόδοσή του, οι βαθμοί που μας έχει δώσει, η νοοτροπία του. Είναι ένας από τους ηγέτες. Η αποχώρησή του θα πλήγωνε αρκετά την ομάδα, τολμώ να πω πως είναι αναντικατάστατος αυτή τη στιγμή με τον τρόπο παιχνιδιού του και το πάθος του.

Το δεύτερο πράγμα είναι πως ένας τέτοιος παίκτης θα έπρεπε να φύγει με λεφτά, τα οποία τελικά θα αντισταθμίσουν την απώλεια και θα σου επιτρέψουν να αγοράσεις έναν αντικαταστάτη. Ελπίζω πως ο Όντρα δεν θα φύγει. Δεν μπορώ να το φανταστώ. Νομίζω πως είναι καλύτερο γι' αυτόν να είναι ο ηγέτης της Σλάβια και να φύγει για μία καλύτερη προσφορά, από το αλλάξει την Σλάβια με τον Παναθηναϊκό».

Την ίδια ώρα όλος ο αθλητικός Τύπος της Τσεχίας, είχε αναφορές στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον διεθνή Τσέχο μεσοεπιθετικό, με την «Sport» να αναγράφει στη σημερινή της έκδοση πως «ο Παναθηναϊκός πρόσφερε 80 εκατ. τσεχικές κορώνες (σ.σ. περίπου 3,34 εκατ. ευρώ), αλλά αυτά τα λεφτά δεν φτάνουν για τον Λινγκρ», συμπληρώνοντας πως οι αξιώσεις της Σλάβια για τον 24χρονο είναι τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ