Ολυμπιακός: Η διαφορετική εσωτερική «μάχη»

Την τελευταία τριετία ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε τα πρωτεία στο σκοράρισμα του πρωταθλήματος. Φέτος ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς διεκδικητές της πρώτης θέσης. 

Ολυμπιακός: Η διαφορετική εσωτερική «μάχη»

Ο Ολυμπιακός στη φετινή Super League αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, ενώ είχε φτάσει μέχρι την επανέναρξη της σεζόν να έχει την 6η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Σύντομα έχει φτάσει κοντά στην πρώτη, με τα πολλά γκολ απέναντι σε Αστέρα και Βόλο να τον ανεβάζουν αισθητά σε έναν τομέα που πάντα είχε τα πρωτεία. Ακόμη κι όταν έχανε το πρωτάθλημα!

Κάτι διαφορετικό που συμβαίνει φέτος έχει να κάνει και με τους σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι εδώ και τρία χρόνια στην κορυφή (την πρώτη διετία γενικά στο πρωτάθλημα) των γκολτζήδων της πειραϊκής ομάδας, αλλά φέτος είναι πιο πίσω και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Συμπληρώνοντας το μισό του πρωταθλήματος (18 αγωνιστικές στις 36) ο Μπακαμπού έχει τα πιο πολλά τέρματα στη Super League, έχοντας φτάσει στα επτά. Ακολουθεί με πέντε ο Μπιέλ. Ο Ελ Αραμπί είναι στα τρία, μαζί με Φορτούνη, Χάμες, Μασούρα. Από δύο έχουν οι Βαλμπουενά και Γκάρι, ενώ μία φορά έχουν σκοράρει οι Χουάνγκ Ιν-Μπομ, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος και ο Ραντζέλοβιτς που έχει αποχωρήσει.

Έχουν σκοράρει δηλαδή δώδεκα παίκτες, υπάρχει πλουραλισμός, αλλά απαιτείται φυσικά συνέχεια σε συχνότητα. Με το ενδιαφέρον για τον φετινό πρώτο σκόρερ να είναι σαφώς μεγαλύτερο από τις προηγούμενες σεζόν, τότε που ο Ελ Αραμπί ήταν βασικός και είχε 17 γκολ στο πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά, 19 τη δεύτερη και 10 πέρυσι.