Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ είδε με τον Άρη όσα ήξερε

Η λειτουργία του σχήματος με τα τρία «δεκάρια» στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού και τα συμπεράσματα που έβαλε ο Μίτσελ.

Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ είδε με τον Άρη όσα ήξερε

Το παιχνίδι με τον Άρη αναμενόταν ως ένα γερό κρας τεστ για τον Ολυμπιακό και οι λόγοι ήταν απλοί. Ήταν το πρώτο δυνατό ματς που θα έπαιξε η ομάδα του Μίτσελ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ήταν ένα ματς στο οποίο θα φαίνονταν αρκετά πράγματα και φυσικά υπήρχε και το «πρέπει» για την πρώτη μεγάλη νίκη.

Και είναι γεγονός πως ο αγώνας με τους Θεσσαλονικείς έδειξε πολλά στον Μίτσελ. Όχι ότι δεν τα γνώριζε, αφού αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί και μετά το ματς με τον Βόλο, αλλά τώρα φανερώθηκαν μπροστά στα μάτια του. Το κυριότερο ήταν το πώς θα αντιδρούσε το σχήμα με τα τρία «δεκάρια» σε ένα ματς απαιτήσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης έπαιρνε ένα ξεκούραστο «Χ» που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να πάει και προς το «διπλό». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ποιότητα στο κέντρο και παίκτες με πείρα. Έχει και έναν προπονητή που μελέτησε τον Ολυμπιακό και ήξερε πως θα σταματήσει τη δράση των Χάμες, Φορτούνη, Μπιέλ. Το ότι το σχήμα με τα «δεκάρια» έχει δώσει νίκες στους Πειραιώτες δεν σημαίνει πως είναι και λογικό.

Άλλωστε και ο Μίτσελ το ξέρει και με τον Άρη φάνηκε πως οι τρεις τους δεν είχαν χώρους να αλλάξουν τη μπάλα και βασικά δεν έδωσαν πλάτος στο γήπεδο. Συγκεντρώθηκαν αρκετά πόδια στη μεσαία γραμμή με τον Άρη να περιορίζει πολύ εύκολα τη δράση τους. Δεν κατάφεραν να καλύψουν αποστάσεις και όπως αναμενόταν δεν είχαν και τα τρεξίματα για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος να μην σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά.

Στην επανάληψη με την είσοδο του Μασούρα ο Ολυμπιακός απέκτησε άλλη λογική στο παιχνίδι του. Απλώθηκε στο γήπεδο και βρήκε ένα γρήγορο γκολ. Και οι παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο έδιναν κάτι παραπάνω στην ομάδα ασκώντας πίεση στον Άρη και δημιουργώντας προβλήματα.

Όλα αυτά τα ήξερε ο Μίτσελ και απλά επιβεβαιώθηκαν στην αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς. Τώρα είναι στο χέρι του να επιβάλλει τις αναγκαίες αλλαγές στο παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά και ειδικά στα μεγάλα ματς.

Όσον αφορά στον Μασούρα τα έχουμε γράψει πολλές φορές και τα είπε και ο Μίτσελ χθες. Είναι ο παίκτης που θέλει κάθε ομάδα να έχει. Δουλεύει, δεν γκρινιάζει, παλεύει να βελτιώνεται και θα είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει με τα καλά του και τα άσχημα του.