Η μπάλα στον Μαρσέλο

Μετά το 2-2 της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας κυκλοφορεί ευρέως στα σόσιαλ μίντια το αστειάκι ότι αν ο Μαρσέλο έπαιζε μόνο κόντρα στους Περιστεριώτες θα έβγαινε πρώτος σκόρερ.

Η μπάλα στον Μαρσέλο

Έχει μια βάση αυτό, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η σωστή διατύπωση είναι πως αν ο Μαρσέλο ξεκινούσε βασικός σε όλα τα ματς θα έβαζε πιθανότατα πολλά γκολ. Και θα βοηθούσε πολύ περισσότερο τον Ολυμπιακό από ό,τι το έχει κάνει ως τώρα.

Πράγματι, ο Βραζιλιάνος σημείωσε τα τρία από τα έξι τέρματα του Ολυμπιακού στα συγκεκριμένα ματς και συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Τη μοναδική πρόκριση που έχει πάρει ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια τη φετινή σεζόν. Και δεν μιλάμε για τίποτα γκολάκια εξ επαφής, tap-in όπως τα αποκαλούμε τελευταία. Και τις τρεις φορές ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε μετά από ενέργειες σπάνιας ομορφιάς, θυμίζοντας τον παλιόφιλό του, Κριστιάνο Ρονάλντο - τον οποίο, άλλωστε, και «τίμησε» με τον πανηγυρισμό του στο Περιστέρι. Κάποιοι λένε πως υστερεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Πιθανώς, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, ο Μαρσέλο δεν αποκτήθηκε για να ξεκουράζει τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά για να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι.

Ξέρω πως κινδυνεύω να χαρακτηριστώ εμμονικός (είναι το τρίτο μου άρθρο για τον Βραζιλιάνο στα τελευταία πέντε μου στο «ΦΩΣ»), αλλά θεωρώ αδιανόητο ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής να βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας, όπως έχει συμβεί στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς. Σύμφωνοι, στην αρχή τρομάξαμε. Αντικρίσαμε έναν ποδοσφαιριστή με πολλά περιττά κιλά που θύμιζε έντονα βετεράνο και αδυνατούσε να κάνει ακόμα και τα βασικά. Σήμερα όμως, τέσσερις μήνες μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όποτε ο Μαρσέλο ξεκινά, ξεδιπλώνει σε ικανοποιητικότατο βαθμό τις μεγάλες ικανότητές του, εκείνες που τον ανέδειξαν ως τον σημαντικότερο πιθανότατα ποδοσφαιριστή που έβγαλε η Βραζιλία τον 21ο αιώνα. Μετά το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο ο Μαρσέλο βρέθηκε στον πάγκο και αργότερα αποκλείστηκε από την αποστολή. Ελπίζω με τον Άρη να μην επαναληφθεί το ίδιο σφάλμα.

Αν στον Ολυμπιακό ονειρεύονται την ολική επαναφορά στη φετινή (χαμένη μέχρι πρόσφατα) αγωνιστική περίοδο, η μπάλα πρέπει να περάσει από τα πόδια του Μαρσέλο.