Ρέι: «Στηρίζουμε τον Πασχαλάκη για είναι καλός μέσα στο γήπεδο»

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε για το ταξίδι στο Champions League, για το κλίμα στην ομάδα, τη σχέση του με τον Πασχαλάκη, αλλά και την επικείμενη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.

Ρέι: «Στηρίζουμε τον Πασχαλάκη για είναι καλός μέσα στο γήπεδο»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Ροντρίγκο Ρέι στην κάμερα της Nova, ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού τερματοφύλακα:

Κατ’ αρχάς, πώς νιώθεις, είσαι καλά;

«Είμαι καλά, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, κάθε μέρα και είμαι χαρούμενος που είμαι κομμάτι αυτή της της ομάδας. Για μένα είναι σημαντικό να συνεχίσει να κερδίζει η ομάδα».

Συμμετείχες σ’ αυτό το ξεχωριστό ποδοσφαιρικό ταξίδι που ξεκίνησε τον Ιούνιο στην Ολλανδία κι έφτασε μέχρι την πόρτα των ομίλων του Champions League. Τί κράτησες από όλο αυτό;

«Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο, περιμέναμε, ελπίζαμε για κάποια πράγματα. Από εδώ και πέρα αυτό που τώρα έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, να μπορέσουμε να δείξουμε αυτά τα πράγματα που είναι τα σημαντικά μέσα στο γήπεδο χωρίς να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο».

Όντες σημαντικά φορτισμένοι ψυχικά και σωματικά, πόσο απαραίτητη ήταν αυτή η διακοπή για τις εθνικές ομάδες για σας;

«Αυτή η διακοπή ήταν καλή για μας γιατί είχαμε κάποιες μέρες ξεκούρασης γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα είχαμε αρκετά παιχνίδια. Τώρα, για μας είναι μια καινούρια αρχή γιατί και τώρα έρχονται αρκετά παιχνίδια και, όπως είπα και πριν, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας στο γήπεδο γιατί ξέρουμε ότι τα παιχνίδια που έρχονται είναι δύσκολα και είναι σημαντικά για την ομάδα»

Πόσο διαφορετική νιώθεις τη φετινή ομάδα από την αντίστοιχη της προηγούμενης σεζόν;

«Πρώτα απ’ όλα έχουμε μια νέα ομάδα γιατί υπάρχουν αρκετοί καινούριοι παίκτες που πρέπει να προσαρμοστούν στο σύστημα στην τακτική κάτι που δεν είναι εύκολο αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και χρειάζεται χρόνος, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να μάθεις όλα όσα ζητάει ο προπονητής αλλά είμαστε καλή ομάδα. Οι νέοι παίκτες είναι καλοί και η ομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι, θα είναι και πιο δυνατή και θα δείχνει στο γήπεδο – όπως το έκανε και την προηγούμενη σεζόν – ότι είμαστε ένας πολύ δυνατός αντίπαλος».

Ζεις μια ιδιαιτερότητα στον ΠΑΟΚ με την παρουσία τεσσάρων τερματοφυλάκων. Πώς σας επηρεάζει αυτό σ’ επίπεδο ανταγωνισμού;

«Για μας είναι καλός ο ανταγωνισμός γιατί όλοι είμαστε καλοί τερματοφύλακες και προσπαθεί κάθε μέρα, ο ένας να βοηθάει τον άλλον. Τώρα αυτός που παίζει είναι ο “Πάσχα” και δίνουμε την καλύτερή μας υποστήριξη για να του δώσουμε δύναμη για να είναι καλός στο γήπεδο. Για μένα, αυτός είναι ο στόχος, να δουλεύουμε για την ομάδα, για να κερδίζει η ομάδα και να παίρνουμε τίτλους που για μας είναι η πιο ωραία εικόνα, να κερδίζεις τίτλους».

Μια κι ο λόγος για… εικόνες, μια από τις πλέον αντιπροσωπευτικές του πνεύματος της ομάδας, είναι αυτή που σε κάθε ματς, πριν το ζέσταμα, εσύ με τον Πασχαλάκη και τον προπονητή τερματοφυλάκων αγκαλιάζεστε στη φυσούνα και λέτε κάποια πράγματα προτού βγείτε έξω για να ξεκινήσετε. Αν επιτρέπεται, τί λέτε εκείνες τις στιγμές και πώς όλο αυτό το «δέσιμο» σας επηρεάζει;

«Το τί λέμε εξαρτάται και από το παιχνίδι. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να ωθήσει ο ένας τον άλλον για να είμαστε πνευματικά σε υψηλό επίπεδο, κάποια παιχνίδια είναι άλλου επιπέδου. Άλλα παιχνίδια είναι γεμάτα από συναισθηματική φόρτιση οπότε πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στη δουλειά μας. Αυτό που θέλω είναι να δίνω καλά πράγματα στον Πασχαλάκη ώστε να είναι πάντα καλά και δυνατός στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας, είναι μια μικρή οικογένεια το τιμ των τερματοφυλάκων και μαζί με τον προπονητή των τερματοφυλάκων, έχουμε πάντα αυτή τη στιγμή πριν από το ζέσταμα»

Επόμενη αγωνιστική δοκιμασία στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Πρώτες σκέψεις;

«Θέλουμε τη νίκη για να αρχίσουμε αυτή την περίοδο με απαιτητικά παιχνίδια, με ένα καλό παιχνίδι για μας και όχι μόνο να κερδίσουμε αλλά να παίξουμε καλά, για την αυτοπεποίθησή μας, σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, το ξέρουμε αυτό. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δουλεύουμε αυτή την εβδομάδα για να είμαστε πολύ καλοί στο γήπεδο και να φέρουμε εδώ τους τρεις βαθμούς».