Ολυμπιακός: Σαν «μεταγραφή» ο τωρινός Σαμασέκου

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου έχει δύσκολο ανταγωνισμό στο κέντρο του Ολυμπιακού, αλλά όσο παίζει δίνει πολλά. 

Ολυμπιακός: Σαν «μεταγραφή» ο τωρινός Σαμασέκου

Ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που δείχνει διαφορετικό πρόσωπο μετά την επιστροφή στη δράση και τη διακοπή από το Μουντιάλ είναι ο Ντιαντιέ Σαμασέκου. Ακόμη δεν έχει καταφέρει να είναι βασικός σε κάποιο ματς, δεν ήταν ούτε στο πρώτο με τον Ατρόμητο, αλλά αναμένεται να κάνει εμφάνιση ενδεκάδας στο παιχνίδι της Τετάρτης (11/1) στο Περιστέρι.

Ο διεθνής 26χρονος μέσος από το Μάλι έχει δύσκολο έργο στον τωρινό Ολυμπιακό, καθώς ο Εμβιλά και ο Χουάνγκ Ιν-Μπομ αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές στη μεσαία γραμμή. Όμως κάθε φορά που ο Μίτσελ τον περνά ως αλλαγή, δίνει τον καλύτερο εαυτό του και πράγματα που δεν είχε παρουσιάσει στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Με λίγο χρόνο συμμετοχής και τότε και με μία μόνο παρουσία στην ενδεκάδα, στη νίκη επί της Λαμίας στο Φάληρο.

Ο δανεικός από την Χοφενχάιμ αμυντικός χαφ βγάζει τα στοιχεία που είχε στην Μπουντεσλίγκα, δηλαδή τη μεγάλη ταχύτητα στις διεκδικήσεις μπάλας, τη δύναμη, τις καλές θέσεις στο πρέσινγκ, τις ανακτήσεις και μια επιθετικότητα πολύ χρήσιμη όπως φάνηκε με τη συμμετοχή του σε γκολ του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς. Όπως και με τον Βόλο, καθώς από δική του προσπάθεια άρχισε η φάση για το τέρμα του Ελ Αραμπί.

Θα έχει ενδιαφέρον η παρουσία του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο για να φανεί σε διάρκεια ενενηνταλέπτου η άνοδός του. Ο Μίτσελ τον εμπιστεύεται ως έναν από τους παίκτες που είναι «κοντά στο αρχικό σχήμα» και ξέρει ότι μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο, σε στιγμές ειδικά που ο αντίπαλος έχει κουραστεί.