Το βλέμμα μόνο μπροστά και η πιο αισιόδοξη φάση του Ολυμπιακού στον Βόλο

Η απόδοση του Ολυμπιακού ήταν ανταπόδοση για τον κόσμο του. Γιατί πρέπει να κοιτάζει μόνο μπροστά και όχι στο παρελθόν και ποια φάση στο Βόλο ήταν η πιο αισιόδοξη για τη συνέχεια. 

Το βλέμμα μόνο μπροστά και η πιο αισιόδοξη φάση του Ολυμπιακού στον Βόλο

Ο Ολυμπιακός απέδειξε με την ομάδα και με τον κόσμο του στο Πανθεσσαλικό ότι θέλει και μπορεί να επιστρέψει για ακόμη μικρότερες αποστάσεις και εν συνεχεία για ανατροπές που θα φέρουν μια επιτυχία από τις δυσκολότερες στην ιστορία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν πριν από λίγο καιρό ήταν στο -12 από την κορυφή και στο -6 από τον δεύτερο, αυτό το τωρινό -7 από τον Παναθηναϊκό και -3 από την ΑΕΚ αποτελεί μεγάλη βελτίωση. Όμως για τον Ολυμπιακό, όπως και για όλους τους άλλους (του ΠΑΟΚ, φυσικά, συμπεριλαμβανομένου), τίποτα δεν είναι αυτή τη στιγμή δεδομένο. Και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, για κανέναν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με δεκαεννιά αγωνιστικές να απομένουν και με... αμέτρητα ντέρμπι για όλους, υπάρχουν τέσσερις διεκδικητές για τον τίτλο και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, όλοι πλέον κοιτάζουν και σκέφτονται τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός ένα δρόμο έχει. Να κοιτάζει μπροστά. Να μη σκέφτεται τι έγινε στον πρώτο γύρο, τι θα μπορούσε να είχε κάνει ή να είχε αποφύγει, πώς έχασε τη νίκη στο ματς στα Γιάννενα και άλλα παρελθοντικά. Μόνο μπροστά. Και μόνο το επόμενο παιχνίδι, εν προκειμένω αυτό με τον Άρη στο Φάληρο, όπως φυσικά και αυτό που μεσολαβεί στο Περιστέρι για το Κύπελλο εκεί όπου θα κληθούν κάποιοι παίκτες να δείξουν στον Μίτσελ ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο.

Από το παιχνίδι στον Βόλο δεν μπορεί να ξεχαστεί το γκολ του Χουάνγκ που σε κάθε ματς θα βρει κι άλλον τρόπο να επιβεβαιώνει ότι η μεταγραφή του είναι η κορυφαία του Ολυμπιακού, τουλάχιστον στη φετινή σεζόν (και όχι μόνο). Όμως η πιο αισιόδοξη φάση για τη συνέχεια ήταν αυτή η μοναδική στο ματς που ο Ολυμπιακός κινδύνευσε να δεχτεί γκολ! Εκεί που ο Ντόι πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει την εστία και ο Πασχαλάκης την είχε βρει λίγο στο πλασέ του αντίπαλου. Τι είχε προηγηθεί; Λάθος συνεννόηση του Μπιέλ και του Πασχαλάκη στο γύρισμα του Ισπανού με το κεφάλι. Αλλά τί είχε επίσης προηγηθεί; Το γύρισμα με τρέξιμο πολλών μέτρων του Μπιέλ για να καλύψει τους συμπαίκτες του και να αμυνθεί από την πλευρά. Με το σκορ στο 0-3!

Κι ας έγινε λάθος και παραλίγο να μπει γκολ. Όταν συμβαίνει αυτό ανασταλτικά από τους επιθετικούς, ο Ολυμπιακός δικαίως θα χαίρεται που έχει βάλει έντεκα γκολ στις τρεις τελευταίες νίκες του, όμως ακόμη πολυτιμότερο θα ξέρει ότι είναι πως δεν δέχτηκε κανένα.