Χριστόδουλος Θεοδωρίκας: «Γι' αυτό ο Φορτούνης πάντα τιμωρεί τον ΠΑΣ, ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι»

«Λάθος του Ολυμπιακού που δεν πήρε τον Σάλιακα». Ο πρόεδρος των «Μπλου Βαγέρος», Χριστόδουλος Θεοδωρίκας, μιλάει στο «ΦΩΣ» και τον Θέμη Σινάνογλου.

Χριστόδουλος Θεοδωρίκας: «Γι' αυτό ο Φορτούνης πάντα τιμωρεί τον ΠΑΣ, ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Κάθε χρόνο μιλάω μαζί του, ξέρει πολύ καλά τον ΠΑΣ Γιάννινα και πέφτει μέσα. Μιλάει και με τον κόσμο και με τον Χριστοβασίλη και με παίκτες. Είναι πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος των «Μπλου Βαγέρος». Ο Χριστόδουλος Θεοδωρίκας στο «ΦΩΣ» για τον καταπληκτικό ΠΑΣ που νίκησε την ΑΕΚ και έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό -μία ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά και έλεγαν ότι θα υποβιβαστεί. Κάτι που μου λέει για τον Φορτούνη είναι πολύ ενδιαφέρον.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 5/1/2023

Πάμε να ξεκινήσουμε από τη νίκη σας επί της ΑΕΚ. Πώς ήρθε αυτή η νίκη;

Είχαμε την αθλητική τύχη σε αυτό το ματς που μας είχε λείψει σε άλλους αγώνες. Η ΑΕΚ έχασε κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, μπορεί να είχαμε και την εύνοια του καινούργιου τερματοφύλακα. Όμως παίξαμε πολύ καλά. Κλείσαμε τα άκρα της άμυνάς μας και βάλαμε δύο υπέροχα γκολ. Αυτό που μας ενόχλησε πολύ ήταν η απόφαση του VAR που δεν έδωσε το πέναλτι στο χέρι του παίκτη της ΑΕΚ. Στο VAR ήταν ο Σιδηρόπουλος. Τελικά δικαιώνεται ο Ολυμπιακός για τον Σιδηρόπουλο.

Εμένα μου έκανε εντύπωση που μετά το πρώτο γκολ ο ΠΑΣ δεν κλείστηκε, κυνήγησε να βάλει κι άλλο.

Ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει σχέση ως φιλοσοφία με την ομάδα του περσινού προπονητή. Είναι πολύ πιο επιθετικός.

Ναι, αλλά φέτος έχετε δεχτεί τα περισσότερα γκολ. Είχα ρωτήσει και τον Πετράκη για τα 30 γκολ που είχατε δεχτεί όταν έκανα τη συνέντευξη -ήταν μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα- και μου είχε πει «θα σωθεί ο ΠΑΣ, γιατί όταν το πρόβλημα είναι στην άμυνα, μπορεί να διορθωθεί, η άμυνα φτιάχνεται».

Σωστά σου το είχε πει.

Γιατί έχετε φάει τόσα πολλά γκολ;

Μερικά ήταν γελοία. Δεν είχαμε και καθόλου τύχη, αυτό που είπα πριν. Έχουμε φάει γκολ από το πουθενά, ειδικά με τον ΟΦΗ, τον Παναιτωλικό, τον Άρη.

Ανησυχούσες ότι μπορεί να πέσετε;

Όχι. Αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει μέταλλο. Δεν είναι εύκολο να υποβιβαστεί.

Άλλαξε όλη η ομάδα από πέρσι.

Κάθε 3-4 χρόνια το κάνει ο Χριστοβασίλης αυτό.

Γιατί το κάνει; Ξέρω ότι μιλάς μαζί του.

Θεωρεί ότι πρέπει να μπαίνουν νέα παιδιά φιλόδοξα μέσα, με περισσότερη όρεξη, και να πουλάει επίσης παίκτες ή να φεύγουν να βρίσκουν μεγαλύτερα συμβόλαια. Κρατάει λίγους παίκτες ως κορμό, 3-4 παίκτες για κάποια χρόνια.

Μου άρεσε ο Πήλιος, ο 22χρονος αριστερός σας μπακ. Πήρα τηλέφωνο καλή πηγή μου στον Ηρακλή και τον ρώτησα πώς πήγε πέρσι. Μου είπε ότι ήταν εξαιρετικός, πολύ καλός παίκτης και πολύ καλό παιδί.

Τον είχαμε δώσει έναν χρόνο δανεικό στον Ηρακλή, στη δεύτερη κατηγορία. Πολύ καλός παίκτης. Και έχει άλλα τρία αριστερά μπακ ο ΠΑΣ πιτσιρικάδες που είναι άτυχοι γιατί πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον!

Πες μου κι άλλα για τον Πήλιο.

Παρατήρησε κάτι. Τον τρόπο που τρέχει και βγάζει σέντρα. Συνήθως οι αριστεροί μπακ γέρνουν, αυτός δεν στραβώνει το κορμί του, πάει ευθεία στις σέντρες!

Τον Σάλιακα, τον περσινό σας δεξιό μπακ, που πήγε το καλοκαίρι στη Γερμανία, ήταν λάθος του Ολυμπιακού που δεν τον πήρε;

Ναι, ήταν λάθος, πιστεύω το έχουν καταλάβει έτσι όπως έμπλεξαν με τα δεξιά μπακ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πιο πολύ τους Έλληνες -όπως και οι άλλες ομάδες- και να μην κάνει τα παιχνίδια των μανατζαραίων.

Φορτούνης;

Μας τιμωρεί συνεχώς!

Φαντάζομαι γιατί το λες. Όμως πολύς κόσμος δεν ξέρει. Για πες.

Ο Φορτούνης μικρός κόπηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν είχε έρθει σε εμάς να δοκιμαστεί. Όποτε παίζει απέναντι στον ΠΑΣ είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού! Πάντα παίζει πολύ καλά με εμάς. Να σου πω και κάτι άλλο: ο Καραχάλιος, που έχουμε στο κέντρο και είναι το Νο 1 του ΠΑΣ στο κέντρο, είναι από τους μικρούς του Ολυμπιακού. Δεν έχει τέτοιον Έλληνα στο κέντρο ο Ολυμπιακός.

Aπό τους πολλούς καλούς παίκτες που είχατε πέρσι, ποιος σου έλειψε πιο πολύ;

Ο Λοντίγκιν.

Μετά;

Ο Σάλιακας και ο Πίρσμαν, τα πλάγια μπακ.

Πες μου για τον Μορέιρα. Και με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ καλός.

Με τον Ολυμπιακό ήταν ακόμα καλύτερος από ό,τι με την ΑΕΚ, γιατί δεν έχει δεξιά μπακ ο Ολυμπιακός. Ενώ έχει πολλούς καλούς παίκτες ο Ολυμπιακός, δεν τους έχει δομήσει καλά, δεν ξέρω πώς το κάνει αυτό το πράγμα. Τσακωνόμουν με όλα τα Γιάννινα για αυτόν τον παίκτη! Τους έλεγα ότι είναι παικταράς. Μου έλεγαν ότι είναι... χοντρός. Τους απαντούσα ότι είναι από την ίδια φυλή με τον Ντάβιντς. Είναι πολύ καλός παίκτης. Έχει καλή τεχνική. Ευτυχώς που έφυγε ο Μεταξάς, γιατί ήταν να φύγει αυτός ο παίκτης.

Κάθε χρονιά συνήθως πέφτεις μέσα. Πες μου τώρα, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;

Θεωρώ ότι το καλύτερο ποδόσφαιρο το παίζει η ΑΕΚ.

Σας υποτίμησε λόγω του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό;

Δεν νομίζω. Και στην Αθήνα που παίξαμε, δεν μας νίκησε εύκολα. Αν δεν κάνει μεταγραφές ο Αλαφούζος, δεν θα το πάρει ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να το πάρει η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός. Η διαφορά είναι αναστρέψιμη, διότι θα παίξουν πολλά ματς αυτές οι ομάδες μεταξύ τους. Μεγάλο ρόλο θα παίξει τώρα το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός. Αν χάσει ο Παναθηναϊκός, θα πάρει φωτιά το πρωτάθλημα.

Τι βλέπεις στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός;

Εγώ πιστεύω ΑΕΚ.

Λιάσος; Μπήκε αλλαγή με την ΑΕΚ. Δεν έχει πάρει την εξέλιξη που περιμέναμε.

Δύσκολη θέση. Ο Μεταξάς πέρσι τον έβαζε στα πλάγια, δεν τον έβαζε αμυντικό χαφ. Δουλεύει, προσπαθεί, δεν είναι ότι δεν έχει εξέλιξη, έχει.

Καμία πρόταση στον Χριστοβασίλη ήρθε για αγορά της ομάδας;

Ακούγονται πολλά. Το να πουληθεί μία ομάδα δεν είναι εύκολο. Ούτε μπορείς να πεις ότι αν έρθει άλλος και πάρει τον ΠΑΣ Γιάννινα, θα πάει η ομάδα καλύτερα. Δεν είναι ελκυστικό το ελληνικό πρωτάθλημα για επενδύσεις.

Τον Ολυμπιακό πώς τον είδες στα Γιάννινα;

Θεωρώ ότι αν πιεστεί ο Ολυμπιακός, δεν αντέχουν στον ίδιο ρυθμό οι παίκτες του μετά το 60’. Και στα Γιάννινα μετά το 60’ «έκατσαν». Δεν έχει φρεσκάδα στο τελευταίο μισάωρο. Δεν ξέρω τι προπονήσεις έχουν κάνει.

Στα σόσιαλ μίντια μετά το 2-1 που μείωσε το σκορ η ΑΕΚ γράφτηκαν διάφορα για τον Τσιντώτα. Εσείς μπήκατε σε υποψίες; Μετά έκανε μια αποκρουσάρα όμως.

Εδώ στα Γιάννινα εμείς οι Ηπειρώτες είμαστε καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Δεν έχουμε πολλή γκρίνια.

Παμλίδης;

Στις αρχές έχανε γκολ που δεν χάνονται. Τον ωφέλησε πολύ η διακοπή του πρωταθλήματος και παρουσιάζει πάλι το γνωστό, καλό του πρόσωπο.

Έλα να κλείσουμε με τα παράξενα επεισόδια που έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό. Τι ήταν αυτά;

Έρχονται άτομα από γειτονικές πόλεις στα Γιάννινα και βγάζουν τα οπαδικά τους απωθημένα. Αυτό γίνεται και με άλλες μεγάλες ομάδες. Δηλαδή Ολυμπιακοί από Άρτα, από Πρέβεζα, παλαιότερα από Κέρκυρα. ΠΑΟΚτσήδες από Γρεβενά. Παναθηναϊκοί από Άρτα και Ηγουμενίτσα. Οπαδικά θα πρέπει να υποστηρίζεις την ομάδα της πόλης σου, όπως γίνεται στην Αγγλία. Αν μπορώ να δικαιολογήσω κάποιους, είναι τους ΑΕΚτζήδες επειδή έχουν καλλιεργήσει το προσφυγικό και πολλοί που είναι πρόσφυγες γίνονται ΑΕΚ. Πρόσεξε τι είπα: «Έχουν καλλιεργήσει το προσφυγικό». Δεν είναι οι μόνοι πρόσφυγες εκείνοι. Δεν μπορείς να λες το γήπεδο «Αγια-Σοφιά» και να μην έχεις Έλληνα, εκτός του τερματοφύλακα, στην εντεκάδα!

Άλλο;

Ευχές σε όλη την κοινωνία, στους οπαδούς όλων των ομάδων, να έχουμε υγεία και μια καλή χρονιά.