Ολυμπιακός: Φαίνεται ότι του βγαίνει σε καλό το «χαστούκι» στα Ιωάννινα

Ο Ολυμπιακός ακολούθησε την ποδοσφαιρική λογική (και) στη Νίκαια και με χαμηλούς τόνους οφείλει να συνεχίσει το «ταξίδι» του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ολυμπιακός: Φαίνεται ότι του βγαίνει σε καλό το «χαστούκι» στα Ιωάννινα

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το ματς του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό. Κακά τα ψέματα, ο Ιωνικός δεν είναι ΠΑΣ Γιάννινα. Και μπορεί ο ΠΑΣ να κόντεψε να κάνει την ολική ανατροπή με τον Ολυμπιακό, αλλά έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ ότι τίποτα δεν έκανε τυχαία πριν από δύο εβδομάδες απέναντι στους Πειραιώτες.

Ο Ιωνικός ναι μεν είχε αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Παναθηναϊκό, όμως, δεν είχε παρουσιάσει την εικόνα που είχε ο ΠΑΣ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Βάσει αποτελεσμάτων και εικόνας, φαίνεται ότι το «κάζο» στα Γιάννενα μόνο σε καλό βγήκε για τους πρωταθλητές. Προφανώς αντιλήφθηκαν ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί επειδή μεσοεπιθετικά σφύζουν από ποιότητα.

Ο Φορτούνης άφησε τη σφραγίδα του όχι μόνο με το έξοχο γκολ του, αλλά και με τη συνολική του παρουσία. Εκείνο που απαιτείται είναι η διάρκεια από τον Φορτούνη, γιατί είναι πλέον υπεραπαραίτητος για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Ο Χουάνγκ που ήταν έξοχος στο πρώτο μέρος, έφτανε και περίσσευε για να κάνει ό,τι θέλει με την μπάλα στα πόδια και να μην μπορούν οι Νικαιώτες να τον αντιμετωπίσουν. Ο Μπακαμπού σε μία περίοδο που ακούγεται έντονα ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει για φορ, πήρε φανέλα βασικού και σκόραρε. Την ποιότητα του Χάμες δεν πρόκειται να την κρίνουμε εμείς. Αντιθέτως, εκείνο που μας κάνει θετική εντύπωση είναι το πάθος με το οποίο παίζει. Ο δε εκνευρισμός του σε κάποιες αποφάσεις του διαιτητή, δείχνουν ότι ζει τα ματς και δεν το ρίχνει στο… σορολόπ, επειδή απέναντί του είχε μία ομάδα όπως τον Ιωνικό, τον οποίο προφανώς δεν γνώριζε ούτε ως όνομα προτού πιάσει λιμάνι.

Ο Μίτσελ ξέρει ότι η παρουσία των τριών «10αριών» τού προσφέρει πολλές λύσεις στο παραγωγικό κομμάτι. Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξει την συγκεκριμένη τακτική απέναντι σε τέτοιου είδους ομάδες. Από την άλλη, το σχήμα με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Χάμες δεν ξέρουμε αν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό σε παιχνίδια που απαιτούνται περισσότερα τρεξίματα και σαφέστατα έχουν υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας, καθώς θα χρειαστεί στα ντέρμπι να αμυνθεί κιόλας.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά από την ΑΕΚ. Σίγουρα το -10 από τον Παναθηναϊκό είναι μία σημαντική βαθμολογική διαφορά, αλλά δεν πείθει κιόλας το «τριφύλλι» ότι μπορεί να την διατηρήσει.

Πολύ σωστά είπε ο Μίτσελ ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κοιτάξει τη δουλειά του και όχι τι κάνουν οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου. Δεν έχει αυτή τη στιγμή το περιθώριο να κοιτάζει τους αντιπάλους του. Τι να κάνει άλλωστε τις γκέλες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, αν π.χ. δεν περάσει νικηφόρα από τον Βόλο;

Το σημαντικό είναι ότι παρατηρείται ένα κλίμα από πλευράς «ερυθρολεύκων» ότι συνεχίζουν το οδοιπορικό τους με χαμηλούς τόνους. Το «χαστούκι» στα Γιάννενα μέχρι στιγμής τους βγαίνει σε καλό. Απαιτείται όμως και ανάλογη συνέχεια. Είναι υποχρέωσή τους άλλωστε και ειδικά τώρα που ακολουθεί στο Πανθεσσαλικό ένα πολύ πιο δύσκολο ματς από αυτά που έδωσε με Αστέρα και Ιωνικό.

ΥΓ: Ο Ροντινέι είναι ο ορισμός του κανονικού δεξιού μπακ, κάτι που φαινόταν σε κάθε του κίνηση. Είτε με την μπάλα, είτε χωρίς αυτήν.