Το σερί που ψάχνει, ο…προγραμματισμένος Ιν Μπομ και η δυναμική που βγάζει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο το παιχνίδι με τον Ιωνικό και πλέον αναζητεί ένα σερί για να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του.

Το σερί που ψάχνει, ο…προγραμματισμένος Ιν Μπομ και η δυναμική που βγάζει ο Ολυμπιακός

Εύκολο ήταν το βράδυ του Ολυμπιακού στη Νίκαια. Οι Πειραιώτες πέρασαν άνετα από την έδρα του Ιωνικού και δείχνουν πως στο χέρι τους είναι να έχουν μία καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μίτσελ βρήκε απέναντι της έναν αντίπαλο που έπαιξε μαζική άμυνα, αλλά είχε πλάνο και σχέδιο για να την ανοίξει και βασικά είχε υπομονή.

Ο Ιωνικός είχε τα προβλήματα του, έπαιξε με πολλές απουσίες σε αυτό το παιχνίδι, αλλά η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες σε αυτή την αναμέτρηση ήταν σοβαροί. Η ομάδα του Μίτσελ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0. Στα Γιάννενα έκαναν λάθος διαχείριση και την πάτησαν, με τον Αστέρα ανέβασαν κι άλλο τον δείκτη του σκορ, ενώ με τον Ιωνικό απλά το διατήρησαν και θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει ακόμα ένα τέρμα.

Ο Ολυμπιακός με τα καλά του και τα άσχημα του βγάζει μία άλλη δυναμική μετά την επανέναρξη. Φυσικά η διαφορά του είναι πως έχει βάλει κάποιες αρχές στο παιχνίδι του, αλλά πλέον έχει και ποδοσφαιριστές με μεγάλη ποιότητα. Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες, Ιν Μπομ και Εμβιλά κάνουν τη διαφορά στους Πειραιά.

Και αξίζει να σταθούμε γι’ ακόμα μία φορά στον Νοτιοκορεάτη, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακός. Πράγματι υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι που πιστεύεις ότι αυτός ο παίκτης είναι προγραμματισμένος. Έχει τρομερή ακρίβεια στις πάσες του και μπορεί με οποιοδήποτε τρόπο να στείλει τη μπάλα εκεί που θέλει.

Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει την πίεση του στους αντιπάλους του; Μα φυσικά διάρκεια και σταθερότητα. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο και να φτιάξουν ένα σερί νικών στο πρωτάθλημα. Είναι η δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που κάνουν δύο συνεχόμενες νίκες, αλλά για να κάνουν το κάτι παραπάνω θα πρέπει να διευρύνουν αυτό το σερί.