Ποτέ Αστέρας Ξάνθης και Μπέτις Λισαβόνας!

Το «ζευγάρι» των προσεχών αγώνων του Ολυμπιακού είναι πιο κρίσιμο κι από τη...«διαβολοβδομάδα» με ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ. Στον Πειραιά δεν έχουν ξεχάσει τα περσινά..

Ποτέ Αστέρας Ξάνθης και Μπέτις Λισαβόνας!

Δεν θα κουραστώ να το γράφω και να το ξαναγράφω μέχρι να πάνε όλα καλά, με νίκες επί του Αστέρα και της Μπέτις. Αυτό το «πακέτο» αγώνων για τον Ολυμπιακό είναι το πλέον καθοριστικό για την ομάδα, ώστε να συνεχίσει το πολύ θετικό ξεκίνημά της και να πάει με την ιδανικότερη (κατά το κλισέ) ψυχολογία στα πολύ δύσκολα που ακολουθούν, με τα ντέρμπι στην Ελλάδα και ενδιάμεσα το ταξίδι στο Μιλάνο, αρχές Οκτώβρη.

Ο Μαρτίνς το έχει κατά νου και στον Ολυμπιακό το θυμούνται πολύ καλά όσοι ήταν και πέρυσι. Τα στραβά είχαν ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες. Μέχρι τότε η ομάδα είχε καταφέρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρτιζάν και την Ριέκα, ενώ στη Λίγκα είχε δύο νίκες με Λάρισα και Λαμία. Όπως ακριβώς δηλαδή και φέτος, με τη διαφορά η πρόκριση επί της Λουκέρνης και της Μπέρνλι ήταν για το Γιουρόπα.

Το κλίμα ήταν πολύ καλό τέτοιες μέρες και πέρυσι. Η επιστροφή, όμως, είχε φέρει την ισοπαλία στην Ξάνθη παρότι ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Ένγκελς και είχε πολλές ευκαιρίες μετά την ισοφάριση των γηπεδούχων για να πάρει τη νίκη. Και με τα πρώτα «όμορφα» της διαιτησίας, με το πέναλτι που δεν είχε δοθεί στο χέρι του Λισγάρα. Αμέσως μετά (9 και 12 Σεπτέμβρη ήταν τότε) ακολούθησε το κάζο του πρώτου ημιχρόνου με την Σπόρτινγκ, στο υπεροπτικό και αλλοπρόσαλλο ντεμπούτο του Χάσι στον ευρωπαϊκό όμιλο. Και στη συνέχεια ισοπαλία μέσα με τον... Αστέρα, ήττα από την ΑΕΚ με την αυτοκτονία της ανατροπής μετά το 0-2. Και πάει ο Χάσι.

Ο Μαρτίνς δεν είναι Χάσι, είναι δεδομένο. Η τωρινή ομάδα είναι πιο ποιοτική και με περισσότερη υγεία από την περσινή, είναι δεδομένο. Το πάθημα είναι στο μυαλό όλων ότι πρέπει να γίνει μάθημα, είναι δεδομένο. Τίποτα, όμως, δεν είναι... δεδομένο μέχρι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να περάσει χωρίς απώλειες τα δύο προσεχή παιχνίδια στην έδρα του, βλέποντάς τα ξεχωριστά σε ό,τι αφορά το στόχο, αλλά και συνδυαστικά για να έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας όλα τα δυνατά «όπλα» που έχει φέτος στο ρόστερ του.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα μετά τις ήττες στα φιλικά, αμέσως μόλις άρχισαν τα επίσημα. Το έκανε ακόμη καλύτερο με τις μεταγραφές των τελευταίων ημερών και ειδικά με την πιο ηχηρή όλης της σεζόν στην Ελλάδα, αυτή του Τουρέ. Βασικά αστέρια του είναι ήδη σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ κάποια άλλα ανεβαίνουν και «έρχονται». Με τη βοήθεια του κόσμου που είναι σε απόλυτη εγρήγορση, τα αποτελέσματα αυτών των δύο αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη μπορεί να είναι πολύ καθοριστικά για ό,τι ακολουθεί, σε μία χρονιά γεμάτη στόχους και φιλοδοξίες...