«Αυτοκτονία» εάν δεν κερδίσουν και οι τρεις

Εκτός έδρας αποστολές απόψε για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

«Αυτοκτονία» εάν δεν κερδίσουν και οι τρεις

Εκτός έδρας αποστολές απόψε για Παναθηναϊκό (σε Λιβαδειά), ΑΕΚ (σε Γιάννενα) και Ολυμπιακό (σε Νίκαια). Ας ρισκάρουμε μία πρόβλεψη: και οι τρεις θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν νικηφόρα. Ο Παναθηναϊκός θα είναι η ομάδα με το περισσότερο άγχος, αλλά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι θα κάνει τρίτη σερί γκέλα.

Μεγάλος του αντίπαλος, εκτός από τον Λεβαδειακό, θα είναι και ο αγωνιστικός χώρος. Εντούτοις, εκτιμούμε ότι το «τριφύλλι» θα δημιουργήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις συνθήκες για να φύγει με το διπλό από τη Βοιωτία. Είτε επειδή αυτή τη φορά θα είναι πιο εύστοχος στις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν σε σχέση με τα ματς με Ιωνικό και ΟΦΗ είτε επειδή έχει δείξει φέτος ότι αν και δεν γοητεύει με τις εμφανίσεις του, έχει ως όπλο την επιμονή έως τα τελευταία λεπτά.

Η δε ΑΕΚ, που είναι σε αρκετά καλό φεγγάρι, ανέβηκε υποψιασμένη στα Γιάννινα. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του μελέτησαν τον ΠΑΣ στο 2-2 που είχε αποσπάσει με τον Ολυμπιακό. Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, είναι κάτι που επίσης παίζει το ρόλο του. Κυρίως, όμως, ρόλο παίζει η εικόνα που παρουσιάζει o «Δικέφαλος» μετά τη διακοπή. Μια εικόνα που δεν έχει «τσαλακωθεί» από τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν με κυρίαρχο του Γκατσίνοβιτς.

Ο δε Ολυμπιακός, που ξέσπασε με τον Αστέρα Τρίπολης μετά το κάζο των Ιωαννίνων, θεωρούμε ότι θα πρέπει να... αυτοκτονήσει αλά «Ζωσιμάδες» για να μη φύγει με το διπλό από τη Νίκαια. Ο Ιωνικός έκανε τη ζημιά στον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε πριν από μία εβδομάδα στη Λιβαδειά, αλλά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι θα αποτελέσει υψηλό εμπόδιο για τον Ολυμπιακό, που εντός των τειχών λένε ότι πήρε το μάθημά του με τον ΠΑΣ. Αν δεν έχει πάρει το μάθημά του και απολέσει βαθμούς στη Νίκαια, τότε η... επιστήμη θα σηκώσει ψηλά τα χέρια! Δεν είναι πολλές οι φορές που και οι τρεις μεγάλες ομάδες της Αττικής παίζουν την ίδια μέρα μακριά από τα σπίτια τους.

Βάσει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λοιπόν, θα προκαλέσει τεράστια εντύπωση αν δεν γυρίσουν στη βάση τους με τα τρίποντα (με όλο το σεβασμό φυσικά σε Λεβαδειακό, ΠΑΣ και Ιωνικό). Από εκεί και πέρα, σπουδαίο ματς αναμένεται να γίνει στο Ηράκλειο. Ο ΟΦΗ μάς έχει μπερδέψει. Από τη μία χάνει στην έδρα του από τον Ατρόμητο και από την άλλη λίγο έλειψε να φύγει νικητής -με αριθμητικό μειονέκτημα μάλιστα- από τη Λεωφόρο! Ο δε Βόλος εξ αρχής έδειχνε ότι είναι μία ομάδα που δεν παίζει ποδόσφαιρο σκοπιμότητας, αλλά τα σημαντικότερα αποτελέσματα τα παίρνει μακριά από το Πανθεσσαλικό.

Στο «Γεντί Κουλέ» θα γίνει ένα παιχνίδι που κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για φαβορί, αουτσάιντερ, πιθανότερο αποτέλεσμα ή το πώς θα εξελιχθεί. Η αλήθεια είναι ότι αν ο ΟΦΗ δεν καταφέρει να κερδίσει ούτε τον Βόλο, τότε θα μπλέξει ακόμα περισσότερο ενόψει της συνέχειας. Μην ξεχνάμε ότι μετά τον Βόλο θα ταξιδέψει σε Αγρίνιο και Τούμπα, σε δύο γήπεδα που σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τον πρώτο λόγο. Κι υπάρχει κίνδυνος να τον βάλουν από κάτω βαθμολογικά οι Λεβαδειακός, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα το επόμενο δεκαήμερο.