Ολυμπιακός: O Ροντινέι και οι ομοιότητες με τον... Χουάνγκ!

Ο Ροντινέι κάνει την Τρίτη (3/1, 21.30) το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό απέναντι στον Ιωνικό στη Νίκαια και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν τον... Ιν Μπομ!

Ολυμπιακός: O Ροντινέι και οι ομοιότητες με τον... Χουάνγκ!

Από πού κι ως πού έχουν σχέση ο Ροντινέι με τον Χουάνγκ Ιν Μπομ; Πράγματι, δεν έχουν καμία απολύτως! Σε άλλη θέση παίζει ο Βραζιλιάνος, σε διαφορετική ο Νοτιοκορεάτης. Κι όμως, οι δυο τους έχουν μία ομοιότητα: Την εικόνα που βγάζουν στην καθημερινότητά τους στον Ρέντη.

Εξηγούμαστε: Όταν το καλοκαίρι έπιασε λιμάνι ο Χουάνγκ Ιν Μπομ και αποτέλεσε μία από τις πιο αθόρυβες μεταγραφές του Ολυμπιακού, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα εξελισσόταν σε παίκτη - σημείο αναφοράς τη φετινή σεζόν.

Εντούτοις, τα... μαντάτα που έφταναν από τον Ρέντη και από την καθημερινή του παρουσία στις προπονήσεις, έκαναν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που ξεχειλίζει από ποιότητα και πως όταν αρχίσει να αποκτάει αγωνιστικό ρυθμό, τότε ο κόσμος του Ολυμπιακού θα τον λατρέψει.

Πάνω - κάτω τα ίδια σχόλια ακούγονται και για τον Ροντινέι από εκείνους που τον ζουν καθημερινά εδώ και 20 μέρες στο προπονητικό κέντρο.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τη φετινή χρονιά τόσο ενθουσιώδη σχόλια για ποδοσφαιριστές με αφορμή την εικόνα που είχαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μόνο από τις προπονήσεις, είχαμε (και έχουμε) ακούσει για τον Ιν Μπομ και τον Ροντινέι με... διαφορά από τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα.

Δεν αναφερόμαστε στους Χάμες και Μπιέλ, για τους οποίους είχαμε εικόνα από τις πρώην ομάδες τους.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ποδοσφαιριστές που δεν τους γνωρίζαμε πριν από τον ερχομό τους στην Ελλάδα.

Ο Ιν Μπομ έβγαλε... μάτια με το «καλημέρα» στο ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο.

Ο Ροντινέι θα παρουσιαστεί το βράδυ της Τρίτης (3/1, 21.30) στη Νίκαια. Είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και με διάθεση να προσφέρει, αλλά ακόμα κι αν δεν βγάλει... μάτια κόντρα στον Ιωνικό, πρέπει οπωσδήποτε να του δοθεί χρόνος γιατί δεν είναι εύκολη η προσαρμογή στην Ευρώπη με το «καλημέρα».

Βλέπετε, ο Βραζιλιάνος σε σχέση με τον Ιν Μπομ έχει ένα μείον: Ο Νοτιοκορεάτης είχε ευρωπαϊκή εμπειρία πριν από την έλευσή του στην Ελλάδα, μια εμπειρία που δεν την έχει ο Ροντινέι.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον να τον δούμε στη Νίκαια, αλλά και να του δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστεί στο 100%. Κι εκεί θα δούμε αν θα δικαιωθούν όλοι όσοι τον παρομοίαζαν με τον Ιν Μπομ ως προς το ότι ξεχώρισε από την πρώτη του εβδομάδα στις προπονήσεις.