Ολυμπιακός: Θωράκιση στα μετόπισθεν

Μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίτσελ μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για μεταγραφές. Ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως η ομάδα του χρειάζεται ενίσχυση για να αποκτήσει ανταγωνισμό το ρόστερ, κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του φετινού πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Θωράκιση στα μετόπισθεν

Ο 59χρονος τεχνικός μέχρι τώρα μιλούσε μόνο για αποχωρήσεις, αλλά τώρα έκανε λόγο και για ενίσχυση και μάλιστα το άφησε ανοιχτό για να γίνουν σημαντικές κινήσεις από την ομάδα του Πειραιά προκειμένου να καταφέρει δυναμώσει κι άλλο και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της στο φετινό πρωτάθλημα. Τι εννοούσε, όμως, ο Μίτσελ όταν έκανε λόγο για μεταγραφές και γιατί ο Ισπανός έφτασε στο σημείο να μιλάει για αφίξεις όταν εκείνο που «καίει» το κλαμπ είναι να αποχωρήσουν παίκτες από το ρόστερ; Γιατί κακά τα ψέματα, αλλά μπορεί κάποιοι παίκτες να μην υπολογίζονται από τον Μίτσελ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν φύγει και από την ομάδα. Ανήκουν στον Ολυμπιακό και τα συμβόλαιά τους επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ομάδας.

Θέλει εξωτερικό ο Λάτο

Μία θέση που χρειάζεται αλλαγή είναι αυτή του αριστερού μπακ. Οι Πειραιώτες εκεί έχουν εντοπίσει τον στόχο και στην κορυφή της λίστας τους παραμένει ο Τόνι Λάτο της Βαλένθια. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αρέσει στους «ερυθρόλευκους» και το όνομά του υπάρχει στη λίστα τους εδώ κι αρκετό καιρό. Οι χθεσινές πληροφορίες από την Ισπανία ανέφεραν ότι η Βαλένθια δεν έχει σκοπό να κάνει πρόταση στο ποδοσφαιριστή για ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Αυτό σημαίνει πως ο Λάτο από την Κυριακή έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Ελεύθερος ο Σουάζο

Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι ο Σουάζο που έμεινε ελεύθερος από την Κόλο Κόλο. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής είναι έτοιμος να κάνει το βήμα μακριά από τη Χιλή και στα χέρια του έχει πρόταση του Ολυμπιακού για να συνεχίσει την καριέρα του. Για τον Σουάζο, όπως έχουμε αναφέρει, ο ενδοιασμός έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο.

Ανάγκη για στόπερ

Κατά τα άλλα όπως έχουμε επισημάνει ο Ολυμπιακός έχει ενεργοποιήσει τον μεταγραφικό του μηχανισμό προκειμένου να αποκτηθεί και παίκτης για το κέντρο της άμυνας. Είναι σημαντικό για τους Πειραιώτες να έρθει κεντρικός αμυντικός που θα μπορέσει να αλλάξει την ανασταλτική εικόνα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά για να πάρει παίκτη για τα στόπερ του και είναι γνωστό πως ο Μίτσελ έχει ρίξει όνομα στο τραπέζι.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ