Δημήτρης Σιόβας: «Εγώ έστειλα τον Γκερέρο στον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Σιόβας μίλησε στο «ΦΩΣ» για την Μπέτις, τον Γκερέρο, τον Μήτρογλου, τον Φορτούνη, την επιστροφή και για πολλά ακόμη.

Δημήτρης Σιόβας: «Εγώ έστειλα τον Γκερέρο στον Ολυμπιακό»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού και νυν της Λεγανές άνοιξε την καρδιά του και αποκάλυψε πολλά. Για το «ψήσιμο» που έκανε στον Γκερέρο να προτιμήσει τον Ολυμπιακό από την ΑΕΚ, για την πρόβλεψή του στους αγώνες Ολυμπιακού-Μπέτις για το Europa League και για τα δικά του σχέδια να επιστρέψει...

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 12/9/2018

Για Γκερέρο το περίμενες εσύ, σε είχα διαβάσει όταν ήμουν διακοπές.

Όχι απλά το περίμενα ότι θα πήγαινε καλά, εγώ πίεσα να έρθει!

Πίεσες ποιον;

Και τον Γκερέρο και τον Ολυμπιακό!

Μισό λεπτό, μην νομίζουν ότι έχεις κάνα συμφέρον. Δεν έχετε ίδιο μάνατζερ.

Όχι παιδί μου. Επειδή ήταν συμπαίκτης μου και το ήξερα το παιδί τι παίκτης είναι και τι χαρακτήρας, πίεζα τη διοίκηση του Ολυμπιακού να μην τον χάσει, και κρατούσα τον παίκτη ζεστό για Ολυμπιακό, διότι τον ήθελε και η ΑΕΚ!

Α, σε βλέπω καυτό. Για λέγε, για λέγε.

Τον ήθελε η ΑΕΚ, είχε προτάσεις από την ΑΕΚ και ανέβαζε συνεχώς ο Ολυμπιακός τη δική του πρόταση. Δεν τον άφηνα να πάει στην ΑΕΚ.

Μιλάς μαζί του τώρα;

Μετά από κάθε ματς!

Τι λέει;

Ενθουσιασμένος είναι στον Ολυμπιακό. Και του είχα πει μάλιστα ότι θα τον φτιάξει εκεί ο Φορτούνης. Διότι ο φουκαράς στη Λεγκανές δεν τροφοδοτούνταν, παίζαμε την κόντρα, ενώ στον Ολυμπιακό είναι αλλιώς. Και ο ίδιος λοιπόν μου λέει ότι με αυτόν τον παίκτη που έχει στον Ολυμπιακό, τον Φορτούνη, σκοράρει πιο εύκολα!

Με ποιον μίλαγες από τον Ολυμπιακό;

Έχω καλή σχέση γενικώς με τη διοίκηση. Αλλά μίλαγα για το θέμα με τον κ. Βρέντζο. Και όποιον βλέπω εδώ στην Ισπανία θα τον λέω στον Ολυμπιακό. Διότι μην νομίζεις, εντάξει στην Ισπανία είμαστε, αλλά δεν έχουν όλες οι ομάδες το λαό, τη δόξα, και τις οικονομικές απολαβές του Ολυμπιακού.

Ισπανικά μιλάς καλά, ε;

Ναι, μιλάω.

Το συμβόλαιό σου πότε λήγει;

Έχω άλλα τρία χρόνια.

Θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

Αυτό θα γίνει! Το πιστεύω.

Ίσως και πριν την τριετία; Σε λίγες μέρες κλείνεις τα 30.

Ίσως. Πάντως έχω βελτιωθεί εδώ, το σώμα μου δεν είναι όπως ήταν στην Ελλάδα, είμαι 8 κιλά ελαφρύτερος! Στον Ολυμπιακό ήμουν 8 κιλά πάνω. Είμαι πιο καλά προπονημένος, και πιο έμπειρος. Στην Ελλάδα ήμουν πιο αγύμναστος.

Η Εθνική σου λείπει;

Δεν θέλω να με ρωτήσεις για αυτό.

Αν δεν σε ρωτήσω θα πουν ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου. Επίσης θα πουν ότι μου φαίνεται νορμάλ να μην είσαι στην Εθνική, ότι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης δηλαδή. Ενώ προκαλεί εντύπωση πώς είσαι εκτός Εθνικής.

Ήταν επιλογή μου. Τα έχουμε συζητήσει με τον κ. Σκίμπε, έμεινε μεταξύ μας, το μόνο που θα πω είναι ότι πρόκειται για προσωπικούς λόγους.

Για Ναουέλ έχεις άποψη;

Όχι.

Ποιον θεωρείς καλύτερο συμπαίκτη που είχες ποτέ στον Ολυμπιακό;

Τον Μανωλά, σπάσαμε όλα τα ρεκόρ μαζί! Είναι και κουμπάρος μου, μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Μπροστά θα πω τον Μήτρογλου.

Ξέρω από το στενό περιβάλλον Μήτρογλου ότι είστε πολύ φίλοι.

Αδελφός μου είναι! Είμαστε από 15 χρονών μαζί.

Μπορεί να βρεθείτε κάποτε πάλι μαζί στον Ολυμπιακό;

Το έχουμε πει εγώ, ο Μήτρογλου και ο Μανωλάς ότι είναι όνειρό μας αυτό να γίνει! Να ξαναβρεθούμε στον Ολυμπιακό!

Πες μου τώρα για την Μπέτις. Πώς το βλέπεις το ματς με τον Ολυμπιακό και τι συστήνεις.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός θα νικήσει, η Μπέτις δεν είναι καλή εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο. Η Μπέτις εκτός έδρας χάνει πολύ από τη δύναμή της. Να φανταστείς εμείς που δεν είμαστε Ολυμπιακός, αλλά Λεγκανές, την έχω παίξει σε δύο ματς στην έδρα μας και την έχω νικήσει και στα δύο. Μάλιστα στο ένα παίζαμε με 10 παίκτες από το '15 και σκόραρα, νικήσαμε 3-2. Στο άλλο τη νικήσαμε 4-1. Δεν την πιστεύω εκτός έδρας τη Μπέτις. Να σου πω και για το εντός έδρας τώρα.

Πες μου για ό,τι θες.

Όταν έρθει ο Ολυμπιακός στην έδρα της Μπέτις πρέπει να κάνει ένα πράγμα: Να την αιφνιδιάσει και να την πιέσει από την αρχή, διότι οι οπαδοί της Μπέτις είναι πολύ απαιτητικοί, σφυρίζουν με το πρώτο λάθος την ομάδα τους, όταν δουν τα σκούρα οι παίκτες φορτίζονται από την εξέδρα και τα χάνουν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτυπήσει το ματς στην αρχή, να μην παίξει παθητικά, πρέπει να δημιουργήσει νευρικότητα στην Μπέτις γιατί η εξέδρα της πιέζει αρνητικά τους παίκτες και τους ρίχνει αν στραβώνει ένα ματς νωρίς.

Τι τίτλο να διαλέξω δεν ξέρω σε αυτήν τη συνέντευξη. Θα γίνεις προπονητής εσύ, έτσι δεν είναι;

Το σκέφτομαι, ναι. Και μάλιστα σκέφτομαι να ξεκινήσω από την Ισπανία την προπονητική όταν κρεμάσω τα παπούτσια μου. Μου αρέσει η ιδέα του προπονητή. Μου το λένε και οι προπονητές μου να ξέρεις.

Ποιον θεωρείς καλύτερο προπονητή που είχες στον Ολυμπιακό;

Έχω έναν αλλά δεν θα ήθελα να πω. (σ.σ. Ξέρω ποιον εννοεί, μου είπε, αλλά τηρώ το οφ δε ρέκορντ).

Πώς βλέπεις τον φετινό Ολυμπιακό;

Από το φιλικό που παίξαμε ως τώρα έχει βελτιωθεί πολύ. Και δυνατές μεταγραφές έκανε, αλλά και οι παίκτες που έπαιξαν τότε έχουν ανέβει πολύ. Κλειδί ο Φορτούνης είναι φίλε.

Για λέγε, για λέγε.

Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στην ποιότητα του Φορτούνη. Αν είναι αυτός καλά, θα είναι καλά και ο Ολυμπιακός. Και για να το πω πιο σωστά: Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με μέταλλο που λέει το εξής: Αν μπροστά τραβάνε τρεις παίκτες, όλα θα πάνε καλά! Ο Φορτούνης, ο Γκερέρο, και ένας εξτρέμ.

Ο Ποντένσε ή ο Λάζαρος;

Ένας εξτρέμ! Αν έχει ο Ολυμπιακός σε φόρμα την τριάδα του μπροστά, όλα θα πάνε καλά.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να πεις;

Θέλω να σου πω κάτι ακόμα για τον Μήτρογλου. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Και όμως λένε διάφορα. Δεν βλέπουν που σε όποια ομάδα έχει πάει σκοράρει κατά ριπάς.