Άρης-Παναιτωλικός 1-0: Τρίτη και φαρμακερή!

Ο Αντρέ Γκρέι έβαλε τρία γκολ από μπαλιές του Μαντσίνι, μέτρησε μόνο το ένα, αλλά ήταν αρκετό για τον Άρη να νικήσει (1-0) τον Παναιτωλικό. Ανησυχία για Πάλμα. 

Άρης-Παναιτωλικός 1-0: Τρίτη και φαρμακερή!

Ο Άρης δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες για μία ακόμη φορά (είχε είκοσι τελικές), αλλά το γκολ του Αντρέ Γκρέι στο 52' ήταν αυτό που τον επανέφερε στις επιτυχίες και μαζί με τον Βόλο στην 5η θέση. Νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό που είχε φάσεις στο δεύτερο μέρος, αλλά οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ ανώτεροι και άξιζαν το τρίποντο. Μάλιστα ο Γκρέι πέτυχε άλλα δύο τέρματα στο πρώτο μέρος, επίσης από πάσες του Μαντσίνι που επέστρεψε φουριόζος, αλλά δεν μέτρησαν λόγω οφσάιντ του επιθετικού των κιτρίνων. Σκιά ο τραυματισμός στο τέλος του Πάλμα.

Με Μαντσίνι ξανά στην ενδεκάδα μετά το μεταγραφικό σίριαλ και με τον Μάνου Γκαρθία στο αρχικό σχήμα άρχισε το παιχνίδι ο Άρης, ενώ χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Παναιτωλικού με τον Γιάννη Αναστασίου να μην κάνει αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Με πολλές απουσίες βέβαια.

Ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Καρέλη στο 8' και ο Άρης με τον Ματσίνι στο 9' στις πρώτες φάσεις του ματς, αλλά η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τον Ματέο Γκαρσία που από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει στην μπαλιά του Οντουμπάτζο στο 12'. Ο Άρης ανέβαζε διαρκώς ρυθμό και απειλούσε με τον Ματέο σε κεντρικό ρόλο και πολύ παιχνίδι από δεξιά με Μαντσίνι και Οντουμπάτζο. Στο 20' σε φάση διαρκείας δεν βγήκε τελική προσπάθεια, ενώ στο 21' ο Αντρέ Γκρέι πλάσαρε ιδανικό τον Ανέστη από σκαφτή μπαλιά του Μαντσίνι όμως η φάση ελέγχθηκε λεπτομερώς για οφσάιντ του σκόρερ και για λίγο ήταν όντως πιο μπροστά. Με το γκολ να μην ισχύει. Ο Ανέστης μπλόκαρε το γωνιακό σουτ του Πάλμα στο 26', ενώ στο 29' ο Μάνου Γκαρθία σούταρε λίγο άουτ. Στο 31' ο Ντανιέλ Μαντσίνι πέρασε πάλι έξοχα στον Αντρέ Γκρέι που σκόραρε ξανά με πλασέ, αλλά και πάλι ήταν οφσάιντ! Δεύτερο γκολ που δεν μέτρησε! Αυτή τη φορά η παράβαση ήταν πιο ξεκάθαρη. Ο Άρης συνέχισε να έχει την κατοχή και να ανακτά μπάλες από λάθη των φιλοξενούμενων, με τον Πάλμα στο 41' να κάνει ωραία κίνηση αλλά όχι καλό σουτ πάνω στον Ανέστη. Με τον ίδιο παίκτη να απειλεί στο 44' και να κερδίζει κόρνερ που καθάρισε ξανά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού. Στις καθυστερήσεις ο Ανέστης εξουδετέρωσε δύσκολα ένα φάουλ του Πάλμα για να λήξει το ημίχρονο χωρίς σκορ.

Δίχως αλλαγές για τις ομάδες στο δεύτερο μέρος, με τον Οντουμπάτζο να χάνει ευκαιρία στο 48' καθώς έχασε το κοντρόλ πριν από το σουτ. Και στο 52' ο Αντρέ Γκρέι με κεφαλιά αξιοποίησε και πάλι τη σέντρα του Μαντσίνι για να γίνει αυτή τη φορά το 1-0, με τους ίδιους πρωταγωνιστές των γκολ που δεν μέτρησαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και με ανεβασμένη ψυχολογία έψαξαν το δεύτερο τέρμα, με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Στο 67' όμως έφτασε κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Μλάντεν να αποκρούεται από τον Φαμπιάνο, ενώ στην αντεπίθεση ο Γκρέι πλάσαρε με τον Φλόρες να διώχνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ευκαιρία είχε και ο Μαντσίνι στο 71' ολοκληρώνοντας την πολύ καλή παρουσία του στο ματς. Με τον Αναστασίου να κάνει επιθετικές αλλαγές παίζοντας με δύο φορ στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Στο 78' ο Άρης έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Γκρέι να αποφεύγει τον Λάρσον και να σερβίρει στον Μανού Γκαρθία που είδε τον Λιάβα να αποκρούσει το κοντινό σουτ. Και στο 81' ο Ζοάο Πέδρο δεν μπόρεσε από κοντά να ευστοχήσει με προβολή μετά τη σέντρα του Χουχούμη και την κόντρα με την μπάλα να αλλάζει πορεία. Η δεύτερη πολύ καλή στιγμή για τους Αγρινιώτες να σκοράρουν στην επανάληψη. Και απίστευτη χαμένη ευκαιρία από τον Γκρέι στο 82' που αστόχησε σε άδειο τέρμα από το γύρισμα του Νταμπό! Το άσχημο για τον Άρη ότι αποχώρησε με φορείο ο Πάλμα στο 89' λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο που προκαλεί ανησυχία.

Μικρογραφία

Άρης-Παναιτωλικός 1-0

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Σκόρερ: 52' Γκρέι 1-0

Διαιτητής: Σπύρος Ζαμπαλάς

Κίτρινες: 27' Κολοβός, 45' Φλόρες, 86' Ετέμπο, 90' Καρέλης

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία (80' Ιτούρμπε), Μαντσίνι (72' Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Πάλμα (89' λ.τ. Εμπακατά), Γκρέι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (69' Σενγκέλια), Φλόρες, Ντίας, Κολοβός (75' Ζοάο Πέδρο), Νταγκό (75' Ξενιτίδης), Καρέλης