Εάν ο Ολυμπιακός έχει διάρκεια

Ο Ολυμπιακός έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης με πολλά στοιχεία στο παιχνίδι από αυτά που ζητάει ο Μίτσελ.

Εάν ο Ολυμπιακός έχει διάρκεια

Πειστική και χορταστική ήταν εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Πειραιώτες είχαν στο παιχνίδι τους όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλει και ζητάει ο Μίτσελ. Πίεζαν ψηλά, έπαιζαν με τη μπάλα κάτω και δημιουργούσαν φάσεις. Μία ομάδα που είχε κυριαρχικό ρόλο στο γήπεδο και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο.

Η διαφορά με τα προηγούμενα ματς, όμως, ήταν ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να τα κάνει όλα αυτά με μεγάλη διάρκεια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας του Πειραιά απ' όσα έκανε στον αγώνα με τους Αρκάδες.

Ο Μίτσελ πολύ σωστά μετά το παιχνίδι διατήρησε τη ψυχραιμία του και είπε πως ακόμα χρειάζονται αρκετά τέτοια απογεύματα για να φτάσει η ομάδα στην κανονικότητα. Και δεν έχει άδικο ο Ισπανός, διότι ξέρει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δοκιμαστεί και σε ακόμα πιο δύσκολα ματς. Βασικά αυτό που τον ενδιαφέρει και θέλει να δει είναι διάρκεια σε χρόνο σε τέτοιες εμφανίσεις.

Θέλει να φτιάξει ένα σερί εμφανίσεων σαν αυτή με τον Αστέρα Τρίπολης και τότε θα μπορεί να μιλάει για έναν Ολυμπιακό που γύρισε στην κανονικότητα, που βρήκε τον εαυτό του και την ταυτότητα του. Το δεδομένο είναι πως αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά έχει αρχίσει να θυμίζει Ολυμπιακό, αλλά ακόμα δεν έχει κάνει κάτι. Έχει δρόμο μπροστά.

Το άλλο μεγάλο κέρδος των Πειραιωτών είναι οι αλλαγές της αναμέτρησης με τους Αρκάδες. Ο Σαμασέκου μετά από καιρό έδειξε στο γήπεδο γιατί θεωρείται ένας ποδοσφαιριστής που κοστίζει 15 εκατ. ευρώ. Έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του και είχε πολύ σωστές επεμβάσεις. Ο Γκάρι φάνηκε και αυτός να βρίσκει τα πατήματα του, αλλά ο φόβος με τον Αφρικανό έχει να κάνει με τους τραυματισμούς του.

Πάντως μετά το 1-1 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με τον ΟΦΗ θα πρέπει όλοι στον Ρέντη να έχουν αντιληφθεί πως τίποτα δεν είναι τελειωμένο. Όλα παίζονται, όλα ανοιχτά και η διαφορά των δέκα βαθμών από την κορυφή μπορεί να μειωθεί κι άλλο. Το ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι να έχει διάρκεια σε εμφανίσεις όπως αυτή με τον Αστέρα. Δεν θα θριαμβολογήσουμε ούτε είμαστε της άποψης πως ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 της Λεωφόρου θα πάρει τον τίτλο. Είμαστε όμως της άποψης πως εάν έχει διάρκεια η ομάδα του Μίτσελ μπορεί να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και βασικά να αγχώσει πολύ τους αντιπάλους της και στο τέλος θα γίνει το ταμείο.