Ολυμπιακός: Πάντα τον δυσκολεύει ο Μάντζιος

Ο Ολυμπιακός θα ξαναβρεί τον Άκη Μάντζιο αντίπαλο μετά τη συμφωνία του Έλληνα τεχνικού με τον Αστέρα Τρίπολης και ξέρει καλά τις δυσκολίες από τις κόντρες με τον Άρη. 

Ολυμπιακός: Πάντα τον δυσκολεύει ο Μάντζιος

Τον Άκη Μάντζιο θα βρει αντίπαλο ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (28/12-18.00) στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά τη συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης με τον Έλληνα τεχνικό που αναλαμβάνει στη θέση του Ηρακλή Μεταξά.

Ο Αστέρας δεν είναι στα καλύτερά του όπως φυσικά και ο Ολυμπιακός, με τον Μάντζιο να είναι μια επιλογή ασφαλείας για την ομάδα της Πελοποννήσου και την επίτευξη των στόχων της. Ο δε Ολυμπιακός ξέρει καλά ότι απέναντι στον Μάντζιο, τουλάχιστον όταν ήταν προπονητής στον Άρη, τα πράγματα ποτέ δεν ήταν εύκολα.

Ασφαλώς η δυναμικότητα του Άρη είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αστέρα, αλλά σημασία έχει και ο τρόπος προσέγγισης από την πλευρά του αντίπαλου προπονητή ασχέτως πάγκου στον οποίο κάθεται. Ο Μάντζιος δεν κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό, όμως πάντα τον προβλημάτιζε, τρεις φορές πήρε ισοπαλία (όλες με 1-1), ενώ παραλίγο να τον αποκλείσει από το Κύπελλο αλλά ο Μπουχαλάκης με εκείνο το σπάνιο γκολ είχε ξεγελάσει τον Κουέστα και είχε δώσει την πρόκριση στους Πειραιώτες. Και όποτε είχε νικήσει ο Ολυμπιακός τον Άρη με τον Μάντζιο, ποτέ η διαφορά στο σκορ δεν ήταν πάνω από ένα γκολ.

Στα δύο τελευταία ματς στο Φάληρο ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 1-0. Πριν από ακριβώς ένα χρόνο με σκόρερ τον Σισέ και τον Μάρτιο του 2021 με γκολ του Μασούρα και τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν για πάνω από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λαλά.