Φαν Βέερτ: «Το γήπεδο μας δίνει φοβερή ενέργεια»

Ο Τομ φαν Βέερτ μίλησε για τα δύο πρώτα γκολ του στην «OPAP Arena» με την φανέλα της ΑΕΚ ενώ αποκάλυψε τί του είπε ο Ματίας Αλμέιδα πριν περάσει στο ματς. 

Φαν Βέερτ: «Το γήπεδο μας δίνει φοβερή ενέργεια»

Ο Τομ φαν Βέερτ σκόραρε δύο φορές στο ματς της ΑΕΚ με την Λαμία και σε συνέντευξή του αποκάλυψε τι του είπε ο Ματίας Αλμέιδα την ώρα που ετοιμαζόταν να περάσει ως αλλαγή στο γήπεδο: «Να μπω και να σκοράρω. “Πάμε, μπες και δώσε μας ένα γκολ”, αυτά ήταν τα λόγια του», ανέφερε ο φαν Βέερτ.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρώτος σκόρερ της περσινής Super League:

«Καθώς ο χρόνος περνούσε και δυσκολευόμασταν να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, ήξερα ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι για μένα. Να έχεις μεγάλο κίνητρο για να σκοράρεις, για να βοηθήσεις την ομάδα και να αποδειχθείς καθοριστικός για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το σενάριο λοιπόν ήταν τέλειο για μένα. Να μπω και μέσα σε πέντε λεπτά να σκοράρω το πρώτο μου γκολ στο νέο γήπεδο. Από εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι ήταν δικό μας και καταφέραμε και σκοράραμε και άλλα γκολ ως το τέλος», υπογράμμισε αρχικά ο φαν Βέερτ.

Για την ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena»:«Απολάμβανα την ακουστική του γηπέδου μόλις είχα σκοράρει. Περίμενα αυτή τη στιγμή, να σημειώσω δηλαδή το πρώτο μου γκολ στο νέο γήπεδο, εδώ και τρεις μήνες. Αυτό το γήπεδο μας δίνει φοβερή ενέργεια. Ακόμα και σε αυτό το δύσκολο ματς όπως εξελισσόταν, από τη στιγμή που σκοράραμε ήταν πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να επανέλθει»

Όσο για το γεγονός ότι άκουσε τους φίλους της Ένωσης να τραγουδούν το όνομά του: «Ήταν πολύ όμορφο. Αρχικά δεν κατάλαβα ότι οι οπαδοί φώναζαν το όνομά μου. Μετά το αντιλήφθηκα και πραγματικά ήταν ένα πολύ καλό συναίσθημα να εισπράττω την αγάπη του κόσμου, κάτι που μου δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια», πρόσθεσε.

«Σε αυτό με βοηθάει και η κίνηση των συμπαικτών μου. Ο Λιβάι έτρεχε, υπήρχε χώρος και δεν ήταν πολύ δύσκολο να περάσω εκεί την μπάλα, γνωρίζοντας πως θα τελειώσει τους αντίπαλους αμυντικούς. Όταν υπάρχει κίνηση γύρω μου, όπως στο παιχνίδι με την Κηφισιά, υπάρχει και καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες μου».

«Τώρα συνεχίζουμε, το παν είναι να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς. Ο στόχος είναι να έρθουν ακόμα περισσότερα γκολ και φυσικά περισσότερες νίκες»,