The end

Η τρελή ελπίδα που δεν επιβεβαιώθηκε και το game over του Ολυμπιακού στους «Ζωσιμάδες».

The end

Τέλος. Γκέιμ όβερ. Φινίτο. Καπούτ, πώς το λένε… Η υπόθεση πρωτάθλημα 2022-23 έληξε οριστικά για τον Ολυμπιακό στο παγωμένο (αλλά «θερμό» λόγω της κλοτσοπατινάδας στις εξέδρες του) γήπεδο των «Ζωσιμάδων». Εδώ θα μου πείτε «Καλά, τώρα το κατάλαβες εσύ;».

Φυσικά και όχι. Το είχα γράψει άλλωστε. Κάπου βαθιά, όμως, έτρεφα μια τρελή ελπίδα. Ίσως η διακοπή για το Μουντιάλ να βοηθούσε. Ίσως η ομάδα επιτέλους να «έδενε». Ίσως να γίνονταν κάποιες σωστές, «χειρουργικές» μεταγραφικές κινήσεις εκεί όπου οι πρωταθλητές «πονάνε».

Τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να αδυνατεί να βγάλει ένα στοιχειωδώς καλό ολόκληρο ματς. Θα αντέξει ένα ημίωρο, ένα ημίχρονο, μέχρι το εβδομήντα, στην καλύτερη έως τις καθυστερήσεις. Μετά θα κλατάρει και θα χάσει τα αβγά και τα πασχάλια. Και, βέβαια, αδυνατεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Έστω και δέκα λεπτά μπαλίτσα να παίξουν οι εκάστοτε αντίπαλοί του, το αποτέλεσμα θα το πάρουν.

Μεταγραφές δεν έγιναν. Ανάμεσα στα έλατα, τα γκι και τα ου ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ψάχνει παίκτες στις θέσεις που υστερεί εδώ και χρόνια.

Α, είχαμε την «εσωτερική» μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος παραλίγο να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Το γιατί ο κορυφαίος αυτός ποδοσφαιριστής είχε εξαφανιστεί για μήνες παραμένει μυστήριο. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα μυστήρια: ο πάγκος που «έφαγε» ο Μαρσέλο, ο οποίος με τον Ατρόμητο είχε κάνει πράματα και θάματα, η διάλυση του πιο επιτυχημένου φετινού αμυντικού διδύμου Ντόι - Παπασταθόπουλου, με τον δεύτερο να αντικαθίσταται από τον, ανέτοιμο ακόμα, Ρέτσο και φυσικά η εκπαραθύρωση του Άβιλα που τιμωρήθηκε για ένα πέναλτι που ΔΕΝ έκανε και για το οποίο οι Πειραιώτες είχαν χαλάσει (και ορθώς) τον κόσμο. Στη θέση του αποκτήθηκε ο Βραζιλιάνος Ροντινέι, ο οποίος στα τριάντα του βγαίνει για πρώτη φορά από τη χώρα του.

Κατά τα άλλα, υπάρχει το Κύπελλο. Με δεδομένο πως το 4-1 του πρώτου ματς κάνει την πρόκριση με τον Ατρόμητο μια τυπική διαδικασία, απομένουν πέντε ματς ως τον τίτλο. Δύο προημιτελικοί, δύο ημιτελικοί και ο τελικός. Οι πιο πιθανοί αντίπαλοι είναι ο Άρης, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ. Ο μέχρι τώρα Ολυμπιακός δεν δείχνει με την καμία ικανός να τους αποκλείσει όλους αυτούς. Ας ελπίσουμε να το πάρουν οι παίκτες πάνω τους. Άλλη λύση δεν βλέπω.