Ολυμπιακός: Ο Ρασκίν και το «ντόμινο» με τον Ζινκερνάγκελ

O Νικολάς Ρασκίν της Σταντάρ Λιέγης αρέσει στον Ολυμπιακό και ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ μπορεί να παίξει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις.

Ολυμπιακός: Ο Ρασκίν και το «ντόμινο» με τον Ζινκερνάγκελ

Ο Ολυμπιακός δεν έχει στα άμεσα πλάνα του να αποκτήσει χαφ στη χειμερινή αγορά. Σε άλλες θέσεις έχει προτεραιότητα. Κυρίως εξτρέμ και δευτερευόντως στόπερ εφόσον φύγει (που αναμένεται να φύγει) ο Σισέ.

Παρόλα αυτά, αν προκύψει κάποια ευκαιρία ή ένα «λαχείο», όπως ο Νικολάς Ρασκίν, δεν θα σφυρίξει αδιάφορα. Το αντίθετο μάλιστα...

Ο 21χρονος Βέλγος χαφ που παίζει από «10άρι» έως «6άρι» στη Σταντάρ Λιέγης, έχει υποβιβαστεί στη β’ ομάδα. Η Σταντάρ τού έκανε πρόταση ανανέωσης (το συμβόλαιό του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι), εκείνος δεν δέχτηκε και ο βελγικός σύλλογος δίχως δεύτερη σκέψη τον έστειλε να προπονείται με τους πιτσιρικάδες!

Συν τοις άλλοις, του ζήτησε να φέρει και πρόταση, έτσι ώστε να αποχωρήσει τον Ιανουάριο. Ήδη λέγεται ότι η Ρέιντζερς έχει χτυπήσει την πόρτα της Σταντάρ, αλλά οι Σκωτσέζοι «πονοκεφαλιάζονται» με τις ερυθρόλευκες ματιές.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Σταντάρ Λιέγης είναι εκείνο που ανησυχεί την ομάδα της Γλασκώβης. Ο Ρασκίν έχει δηλώσει ότι θα επιθυμούσε να πάει σε ένα τοπ πρωτάθλημα, όμως, αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα του έρθει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση μέσα στον χειμώνα.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί τις εξελίξεις και φαίνεται ότι θα κάνει την κίνησή του. Το αν θα καταφέρει ή όχι να τον φέρει στην Ελλάδα, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.

Πάντως, στο Βέλγιο βάζουν τις τελευταίες μέρες μία ενδιαφέρουσα παράμετρο στη συγκεκριμένη υπόθεση: Ότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Είναι γνωστό ότι η Σταντάρ Λιέγης θέλει να αγοράσει τον Δανό εξτρέμ, με τον οποί έχει έως το τέλος της σεζόν συνεργασία υπό τη μορφή του δανεισμού. Ξέρει επίσης, ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι και ο πιο εύκολος διαπραγματευτής όταν πρόκειται για πώληση περιουσιακού του στοιχείου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν ότι η Σταντάρ θα επιδιώξει μέσα στον Ιανουάριο να συζητήσει με τον Ολυμπιακό για τον Ζινκερνάγκελ. Και κάπου εκεί θα πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Ρασκίν για λογαριασμό των πρωταθλητών Ελλάδας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...