Το «αντίο» του αθλητικού κόσμου στον Γιάννη Διακογιάννη

Σύλλογοι και οργανισμοί εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος πέθανε την Τρίτη (13/12) σε ηλικία 91 ετών.

Το «αντίο» του αθλητικού κόσμου στον Γιάννη Διακογιάννη

Superleague

«Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του δημοσιογράφου Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς δημοσιογράφους της γενιάς του, καθώς η ευρεία καλλιέργειά του, η ευφράδειά του στις περιγραφές των αγώνων, η μετριοπάθειά του και η βαθιά γνώση του αθλητισμού, τον είχαν καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου της χώρας και εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής δημοσιογραφίας συνολικά, Γιάννη Διακογιάννη.

Ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι του στη δημοσιογραφία. Με την παρουσία του καθόρισε μια ολόκληρη εποχή, θέτοντας κατ’ ουσία το πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών συντακτών. Υπήρξε ο πατριάρχης των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων, σημαδεύοντας με το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του και το εύρος γνώσεων του κάθε στιγμή της τηλεοπτικής του παρουσίας. Η φωνή του ταξίδεψε στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει ελληνισμός. Αξέχαστη θα μείνει η περιγραφή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα.

Ο ίδιος άλλωστε ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού, βρέθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στα επίσημα του γηπέδου του Τριφυλλιού, χωρίς βέβαια ουδέποτε να επηρεαστεί η κρίση του από τη συλλογική του προτίμηση.

Η κληρονομιά του Γιάννη Διακογιάννη θα διατηρείται πάντοτε ζωντανή.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποχαιρετά μια εμβληματική μορφή του Τύπου και του αθλητισμού. Ο Γιάννης Διακογιάννης και η φωνή του «έντυσαν» την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο.

Κέρδισε το δικαίωμα στην αιωνιότητα, με το ήθος, την ανεξαρτησία και την βαθιά γνώση του αντικειμένου του! Η φωνή που «μας ενώνει και μας δονεί» θα μείνει αθάνατη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του σπουδαίου Έλληνα δημοσιογράφου με την πλέον εμβληματική φωνή, του Γιάννη Διακογιάννη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΚΑΕ Ολυμπιακός

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου, Γιάννη Διακογιάννη, που σήμερα (13/12) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Η ιδιαίτερη φωνή του θα μας συντροφεύει για πάντα.

Καλό ταξίδι...».