Ολυμπιακός: Η συνέπεια/διάρκεια θα δείξει αν θα αποτελέσει «εξαίρεση» ο Κασάμι!

Συνήθως οι μεταγραφές/επιστροφές παικτών στον Ολυμπιακό δεν αποδεικνύονται οι καλύτερες επιλογές για τον σύλλογο. Ας μην είναι μέρος του «κανόνα» ο Κασάμι, αλλά η «εξαίρεση».

Ολυμπιακός: Η συνέπεια/διάρκεια θα δείξει αν θα αποτελέσει «εξαίρεση» ο Κασάμι!

Ο Παϊτίμ Κασάμι δεν είναι ο καλύτερος χαφ του κόσμου. Μάλιστα, στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό αποτελούσε κοινό μυστικό στον Ρέντη ότι δεν είναι και ο καλύτερος παίκτης ως προς την πειθαρχία του στο τακτικό κομμάτι. Είχε μία δόση… αναρχίας στο παιχνίδι του. Η αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2017 ήταν ένας συνδυασμός αγωνιστικής παρουσίας, νοοτροπίας και ενός μπερδεμένου (δικού του) μυαλού.

Μετά από 5 χρόνια επέστρεψε στο λιμάνι. Στην ομάδα που γούσταρε περισσότερο από κάθε άλλη που φόρεσε τη φανέλα της. Είχαν γίνει μίνιμουμ άλλες δύο απόπειρες στο παρελθόν για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ο Κασάμι κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπως και εναντίον της Χάντερσφιλντ, ήταν εκ των κορυφαίων. Δεν στεκόμαστε στο γκολ του απέναντι στην Φόρεστ. Στεκόμαστε κυρίως στη διαρκή κίνησή του στο χορτάρι. Στο γεγονός ότι δεν παράτησε ούτε μία φάση, ότι κοιτούσε μονίμως να περνάει την μπάλα μπροστά, ότι δεν φοβόταν να πάρει πρωτοβουλίες.

Αν είχε αυτή την αγωνιστική συνέπεια και πριν από 5 χρόνια, τότε να είστε σίγουροι ότι δεν θα έφευγε στις 31 Αυγούστου 2017 από τον Ρέντη.

Συνήθως στον Ολυμπιακό δεν πετυχαίνουν οι μεταγραφές/επιστροφές παικτών του. Δεν αναφερόμαστε στον Βασίλη Τοροσίδη, στον Αβραάμ Παπαδόπουλο (στάθηκαν μια χαρά δεδομένων των συνθηκών) ή ακόμη-ακόμη και στην απολύτως αποτυχημένη επιστροφή του Γιάγια Τουρέ που γύρισαν για να κλείσουν την καριέρα στην ομάδα που τους ανέδειξε.

Αναφερόμαστε σε παίκτες που ήρθαν σε μία όχι τόσο προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Συγκεκριμένα, στον Φετφατζίδη, στον Μιραλάς, στον Λούα Λούα. Ακόμη και στην πιο πρόσφατη περίπτωση του Μανωλά που οι τραυματισμοί του στη Νάπολι φαίνεται ότι τον είχαν επηρεάσει.

Δίνεται μία εντύπωση λες και είναι ο «κανόνας» στον Ολυμπιακό να μην του «πιάνουν» οι επιστροφές. Ο Κασάμι ας αποτελέσει την «εξαίρεση». Όπως αποτέλεσε ο Χολέμπας που γύρισε στα 36 του για αναπληρωματικός και στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε πρωτάθλημα και Champions League.

Ο Ελβετός χαφ στα 30 του έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ξαναπιάσει λιμάνι. Δεν έχει την έκρηξη στο παιχνίδι του, μια έκρηξη που είχε πριν από 5 χρόνια, αλλά τουλάχιστον βγάζει μία διάθεση να δικαιώσει τη διοίκηση που του έδωσε την ευκαιρία. Το αν θα έχει τη συνέπεια που δεν είχε στην πρώτη του θητεία στο λιμάνι, είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος.

Τα πρώτα δείγματα σίγουρα είναι ενθαρρυντικά, όμως, η διάρκεια είναι εκείνη που θα δείξει αν τελικά ήταν σοφή ή όχι η επιλογή του Ολυμπιακού να τον επιστρατεύσει ξανά.