Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Ο Κασάμι γύρισε «σπίτι» του με γκολ!

Με σκόρερ και κορυφαίο τον Παϊτίμ Κασάμι και τον Ολυμπιακό να έχει καλά διαστήματα στο δημιουργικό κομμάτι στο πρώτο 45λεπτο (ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του α' μέρους), κέρδισε με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0: Ο Κασάμι γύρισε «σπίτι» του με γκολ!

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού ενόψει της έναρξης των επίσημων παιχνιδιών, κερδίζοντας με 1-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Καραϊσκάκη με γκολ του Κασάμι στο 39'. Ο Ελβετός χαφ επέστρεψε σε ένα γήπεδο που λάτρεψε με ιδανικό τρόπο, καθώς όχι μόνο σκόραρε, αλλά ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά καλά διαστήματα στο πρώτο 45λεπτο, στο διάστημα που ήταν ακίνδυνη η Νότιγχαμ Φόρεστ. Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι πίεσαν, αλλά έφυγαν με την ήττα από τον Πειραιά.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ

Ο Μίτσελ κατέβασε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Βρουσάι, Παπασταθόπουλο, Ρέτσο και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τον Εμβιλά μαζί με τον Κασάμι στα χαφ (ο Ελβετός έκανε περισσότερο κινήσεις λίγο πιο μπροστά από τον Γάλλο), τον Φορτούνη άλλοτε να παίζει πίσω από τον Ελ Αραμπί και άλλοτε δίπλα του ως δεύτερος επιθετικός, τον Αγκιμπού στα δεξιά και τον Μπιέλ στα αριστερά της επίθεσης.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ

Στο πρώτο 45λεπτο η Νότιγχαμ δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο. Δίχως εμπνεύσεις στο δημιουργικό της κομμάτι και με επιπόλαια λάθη στην άμυνά της. Προσπαθούσε κυρίως να προσέξει τα νώτα της και αν εξαιρεθεί ένα 10λεπτο στα μισά του πρώτου ημιχρόνου που επιχείρησε να πιέσει ψηλά, κατά τ’ άλλα δεν είχε να επιδείξει κάτι. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα. Ο Κασάμι ζήτησε αρκετές μπάλες, προσπαθούσε με διαγώνιες μπαλιές να απλώσει το παιχνίδι των Πειραιωτών και γενικώς έδειξε τρομερή διάθεση να αποδείξει ότι ορθώς τον εμπιστεύτηκε η διοίκηση και τον ξαναπήρε πίσω. Ο Βρουσάι στο πρώτο τέταρτο επιχείρησε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες επιθετικά από τα δεξιά, αλλά στη συνέχεια δεν πέρασε η μπάλα ιδιαίτερα από τα πόδια του. Ο Φορτούνης αναγκαζόταν σε ορισμένες περιπτώσεις να γυρίζει αρκετά μέτρα πίσω για να φτιάξει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ ο Μπιέλ που είχε δύο-τρεις καλές εμπνεύσεις, αλλά μπήκε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα δίχως γκολ και ασίστ. Θα μπορούσε δηλαδή να σκοράρει στο 6’ (άργησε υπερβολικά να πλασάρει τον Χέντερσον και τον πρόλαβε με προβολή ο Μπολί) και να γράψει μία ασίστ, αν ο Φορτούνης μετά την εκπληκτική μπαλιά του Ισπανού κέρδιζε με τον δεξί «κεραυνό» τον Χέντερσον στο 38’. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα (39’) ο Κασάμι ήταν αυτός που κέρδισε την κεφαλιά από τους Κόλμπακ και Οριέ έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη και να ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό (1-0). Στο 41’ ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα των Πειραιωτών, αν σούταρε καλύτερα έπειτα από ωραία πάσα του Φορτούνη.

«ΑΝΕΒΗΚΕ» Η ΝΟΤΙΓΧΑΜ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ 1-0

Η Νότιγχαμ στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με τη Νότιγχαμ του πρώτου 45λέπτου. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η είσοδος του Ο’ Μπράιαν, ενώ όταν μπήκε στο ματς και ο Τόφολο στο 61’ οι Άγγλοι έδειχναν να κυκλοφορούν την μπάλα με μεγαλύτερη άνεση. Ουσιαστικά η Φόρεστ ισορρόπησε το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, φτάνοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στην ισοφάριση με τους Τζόνσον (60’), Γκιμπς Γουάιτ (63’) και Ο’ Μπράιαν (74’). Μεταξύ άλλων είδαμε και τον πολυσυζητημένο τους τελευταίους μήνες, Γκουστάβο Σκάρπα, ο οποίος είχε καλές επαφές, αλλά δείχνει ξεκάθαρα ότι θέλει χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ο δε Ολυμπιακός απείλησε με τον Γκάρι (65’) και τον Μπακαμπού (72’), με τον Μίτσελ να προχωράει σε αρκετές αλλαγές και να ολοκληρώνει το ματς μία ενδεκάδα που δεν πρόκειται να δούμε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι. Με τον Λάιντνερ για παράδειγμα στο δεξί άκρο της άμυνας! Ο Μασούρας χρησιμοποιήθηκε σε έναν ρόλο πίσω από τον Μπακαμπού, ο δε Φορτούνης υπήρχε ένα διάστημα που έπαιξε στα δεξιά της επίθεσης και ο Μπόουλερ που αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 70’, έκανε την παραπάνω ντρίμπλα ή ενέργεια, λες και ήθελε κάτι να αποδείξει στην Φόρεστ ότι μπορεί να τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ 1-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Σκόρερ: 39’ Κασάμι

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης (61’ Πασχαλάκης) – Βρουσάι (70’ Λάιντνερ), Ρέτσος (70’ Καλογερόπουλος), Παπασταθόπουλος (46’ Ντόι), Ρέαμπτσιουκ (61’ Μαρσέλο) - Εμβιλά, Κασάμι (61’ Σαμασέκου) – Αγκιμπού (61’ Μασούρας), Φορτούνης (70’ Μπόουλερ), Μπιέλ (61’ Γκάρι Ροντρίγκες), Ελ Αραμπί (61’ Μπακαμπού).

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Χέντερσον, Οριέ (90' Σο), ΜακΚένα (46’ Κουκ), Μπολί (46’ Γουόραλ), Λόντι (61’ Ντένις), Μαγκαλά (46’ Ο’ Μπράιαν), Κόλμπακ (61’ Σκάρπα), Γκιμπς – Γουάιτ (82’ Σάριτζ), Γέιτς, Λίνγκαρντ (46’ Αβονιγί), Τζόνσον (61’ Τόφολο).