Μουκουντί: «Είδα την ΑΕΚ ως μία ευκαιρία να αγωνιστώ στο Μουντιάλ»

Ο Αρόλντ Μουκουντί σε συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα 90football, αναφέρθηκε στην μεταγραφή του στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και στην δύσκολη απόφαση να αφήσει την Σεντ Ετιέν.

Μουκουντί: «Είδα την ΑΕΚ ως μία ευκαιρία να αγωνιστώ στο Μουντιάλ»

Ο Αρόλντ Μουκουντί αποτελεί μια εκ των καλοκαιρινών μεταγραφών της ΑΕΚ που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής με την απόδοσή του και αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διεθνής Καμερουνέζος αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στην Ένωση το περσινό καλοκαίρι, τονίζοντας ότι από την αρχή η πρόταση που του έγινε του κίνησε το ενδιαφέρον.

«Έκανα προετοιμασία με τη Σεντ Ετιέν και ο ατζέντης μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την ΑΕΚ. Το συζητήσαμε και μου είπε ότι με ήθελαν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μιλήσαμε με την ΑΕΚ και είδα ότι ήταν ένας καλός προορισμός, ένας καλός σύλλογος και μια νέα πρόκληση. Από την αρχή ήξερα ότι αν ήθελα να ελπίζω στο να αγωνιστώ στο Μουντιάλ θα έπρεπε να φύγω από τη Σεντ Ετιέν», υπογράμμισε ο Μουκουντί.

Την ίδια ώρα, ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην περσινή σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό της Σεντ Ετιέν: «Δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση πέρυσι. Ξέρω τι είμαι ικανός να κάνω. Η τροχιά του συλλόγου ήταν κακή, κάτι που συνεχίζεται. Ήξερα ότι έπρεπε να αλλάξω περιβάλλον. Το είχα πει και στους συμπαίκτες μου, ότι κάποιοι θα έπρεπε να βρουν κάτι για να αλλάξουν αέρα. Η Σεντ Ετιέν πάλευε για την παραμονή για τρεις σεζόν. Όταν έχεις το ίδιο ρόστερ, αν δεν υπάρχει φρέσκο αίμα σε αυτό, οι παίκτες θα κρασάρουν. Έπρεπε να είχε γίνει ανανέωση τόσο στο ρόστερ όσο και με έναν νέο προπονητή».