Η απόφαση για Λάζαρο - Τι ζητούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Τα δεδομένα και ποτέ αναμένεται η ανακοίνωση από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών

Η απόφαση για Λάζαρο - Τι ζητούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ

Το αργότερο έως αύριο -το πιθανότερο εντός της ημέρας- αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της ΠΕΕΟΔ (Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών) της ΕΠΟ για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Αν και αρχικά η απόφαση επρόκειτο να γίνει γνωστή την περασμένη εβδομάδα, τελικά ένα απρόοπτο έδωσε παράταση στο όλο ζήτημα. Συγκεκριμένα, ένα από τα μέλη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ παρουσίασε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα

Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση θα γίνει γνωστή έως αύριο ωστόσο όποια κι αν είναι αυτή, θεωρείται δεδομένο πως η υπόθεση θα συνεχιστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε πολύωρη διάσκεψη του δικαιοδοτικού οργάνου στην οποία συζητήθηκαν πολλά από τα ζητήματα που αφορούν στη διαμάχη του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για το θέμα του Λάζαρου.

Η τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τον πρόεδρο Βασίλη Ανδρόνικο, τον εισηγητή, Κώστα Αντιπαριώτη και την εκπρόσωπο του ΠΣΑΠ, Κατερίνα Μπαλατσού μελέτησε το φάκελο της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέση υπέρ του ποδοσφαιριστή και κατ' επέκταση υπέρ του Ολυμπιακού είχε πάρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, δια του δικηγόρου του Μανόλη Αλαφραγκή.

Στην προσφυγή που κατέθεσε η ΑΕΚ ζητά αποζημίωση 315.666,66 ευρώ από Ολυμπιακό και Χριστοδουλόπουλο, την απαγόρευση συμμετοχής του ποδοσφαιριστή σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και την επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό για δύο μεταγραφικές περιόδους.

Από την πλευρά του Ολυμπιακός ζήτησε απαγόρευση απόκτησης αλλοδαπών ή γηγενών παικτών για δύο μεταγραφικές περιόδους για την ΑΕΚ.

Στην προσφυγή του Ολυμπιακού για την ΑΕΚ αναφέρεται ότι «…δολίως υποκίνησε και υποκινεί με περισσότερες από μία πράξεις, όλως ενδεικτικά, με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημοσιεύματα σε ελεγχόμενα από εκείνη έντυπα (διέγερση μίσους στον φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου κατά του ποδοσφαιριστή μας), επιστολές, επιβολή δυσθεώρητων προστίμων εναντίον του, απέβλεπε στην υποκίνηση της παραβίασης του μεταξύ μας καταρτισθέντος από 15/5/2018 συμβολαίου. Επέλεξε, δε, να κλιμακώσει την προσπάθειά της αυτή μέσω της απειλής επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων και δυσθεώρητων αποζημιώσεων εις βάρος του ποδοσφαιριστή, ασκώντας την από 3/7/2018 προσφυγή της».

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν μάλιστα και την τιμωρία της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι «κάθε ομάδα ή πρόσωπο υποκείμενο στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, UEFA, FIFA, που ενεργεί με τρόπο που αποβλέπει στην υποκίνηση παραβίασης του συμβολαίου μεταξύ επαγγελματία και ομάδας, με σκοπό να διευκολύνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, θα τιμωρείται με τις αντίστοιχες ποινές που προβλέπονται από τον παρόντα Κανονισμό ή από του οικείους κανονισμούς…», αλλά και ότι «…η αντίδικος ομάδα, και κατά προφανή παράβαση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ και εν γένει των ποδοσφαιρικών κανονισμών, επιδίδεται σε μία συνεχή προσπάθεια υποκίνησης παραβίασης του συμβολαίου μας με τον ποδοσφαιριστή Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ