Ολυμπιακός: Ο νέος ρόλος του Μαρσέλο

Ο τρόπος που ο Μίτσελ χρησιμοποίησε στις προπονήσεις τον Μαρσέλο και η σκέψη που έχει για τον σταρ του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Ο νέος ρόλος του Μαρσέλο

Για τον Μαρσέλο μαζεύτηκαν 27.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επιφύλαξαν μία ιστορική υποδοχή στον Βραζιλιάνο σταρ. Μέχρι τώρα ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του με αποτέλεσμα πριν φύγει η αποστολή για την Ισπανία να έχουν αναπτυχθεί πολλά σενάρια για το μέλλον του.

Ο Μαρσέλο στην προετοιμασία επί ισπανικού εδάφους έδειξε ότι δεν είναι από αυτούς που τα παρατάνε τόσο εύκολα. Το έχει παλέψει αρκετά στις προπονήσεις, ενώ στο φιλικό παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης έβγαλε και δύο ασίστ, μία στον Ελ Αραμπί και μία στον Μπακαμπού.

Η εικόνα του Βραζιλιάνου σταρ έχει βάλει σε σκέψεις τον Μίτσελ για τον τρόπο που θα τον διαχειριστεί από εδώ και στο εξής. Συγκεκριμένα ο Ισπανός προπονητής έχει στο μυαλό του πολύ σοβαρά να χρησιμοποιεί τον Μαρσέλο πιο μπροστά στην αριστερή πλευρά. Να παίζει δηλαδή σαν εξτρέμ και όχι σαν μπακ.

Και έχει μία λογική όλο αυτό, αφού ο Μαρσέλο είναι παίκτης που έχει μάθει να παίζει πιο μπροστά ακόμη και όταν μεγαλούργησε στη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι είναι ομάδα που παίζουν κυριαρχικά και ο Μαρσέλο είχε πολλά ανεβάσματα. Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Ολυμπιακός ήταν και ένας από τους λόγους που τον επέλεξε για να συνεχίσει την καριέρα του.

Και όλο αυτό δεν είναι εικασίες, αλλά κάτι που προκύπτει και μέσα από τις προπονήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίτσελ όταν χώριζε τους ποδοσφαιριστές του σε αμυντικούς και επιθετικούς για να δουλέψει στην τακτική είχε τον Μαρσέλο με τους επιθετικούς προκειμένου να δημιουργεί από αριστερά. Κάτι δείχνει για το τι έχει στο μυαλό του ο Μίτσελ και μένει να φανεί στα επίσημα παιχνίδια.