Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και το build up

Τι κρατάει ο Μίτσελ από το φιλικό με τη Σταντάρ Λιέγης και πού θα εστιάσει τη δουλειά του στη συνέχεια της χειμερινής προετοιμασίας.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί και το build up

Τα φιλικά παιχνίδια ακόμα και σε χειμερινή προετοιμασία διεξάγονται για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Μίτσελ και από το ματς με τη Σταντάρ είδε πράγματα που σίγουρα θα κρατήσει αλλά το σημαντικότερο είδε από τους ποδοσφαιριστές του, τι πρέπει να διορθώσει.

Το πρώτο θετικό της ιστορίας του αγώνα με τους Βέλγους είναι φυσικά η παρουσία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε ότι είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχει ο Ολυμπιακός στη διάθεσή του.

Ο Μαροκινός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση πέτυχε 2 γκολ και δημιούργησε το άλλο, ενώ γενικά με την κίνηση του στο γήπεδο προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Σταντάρ.

Αυτό που θα πρέπει να διορθώσει σίγουρα ο Μίτσελ και στο οποίο θα σταθεί στη συνέχεια της χειμερινής προετοιμασίας είναι το πώς θα σπάει η ομάδα του το πρέσινγκ του αντιπάλου.

Με τους Βέλγους οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάφεραν να φτιάξουν το παιχνίδι από πίσω για να βγάλουν τη μπάλα από την περιοχή τους, χρειάστηκε να κάνουν πολλές βαθιές μπαλιές κάτι που δεν το ζητάει και δεν το θέλει ο Ισπανός προπονητής.

Χρειάζεται αρκετή δουλειά σε αυτό τον τομέα ο Ολυμπιακός και πολύ περισσότερο οι στόπερ διότι σε αυτούς πέφτει όλο το βάρος της σωστής ανάπτυξης από πίσω.