Ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού και η άμυνα

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού, η ανάγκη ενίσχυσης και επιστροφών στην άμυνα.

Ο βασικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού και η άμυνα

Όταν ένας αγώνας λήγει 3-3 ψάχνει κανείς να βρει τι δεν λειτούργησε σωστά ανασταλτικά και τι πήγε στην εντέλεια επιθετικά. Για το φιλικό του Ολυμπιακού με την Σταντάρ Λιέγης δεν θέλει και πάρα πολλή ανάλυση σε ό,τι αφορά την ελληνική ομάδα, η οποία πέτυχε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο (και έχασε άλλα τόσα), ενώ πίσω έδινε εύκολα φάσεις στον αντίπαλό της.

Για την επίθεση μπορεί να μέτρησε η κλάση του Μαρσέλο και η φανερή βελτίωσή του ή ότι ο Μπακαμπού βγαίνει εύκολα στο στόχο που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τον βρεί. Ή ότι όταν υπάρχουν στην ενδεκάδα Χάμες και Φορτούνης είναι απίθανο να μη βγουν επιθέσεις με προοπτική και καλές ευκαιρίες. Τη διαφορά την έκανε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με τα δύο δικά του γκολ και το ξεκίνημα του άλλου από τα δικά του πόδια. Κι ο Μαροκινός έδειξε τέτοια θέληση, σαν να περνούσε το μήνυμα πως όσο είναι εκείνος στον Ολυμπιακό, είτε στην ενδεκάδα είτε από τον πάγκο, αυτός θα λογίζεται ως ο βασικός στράικερ της ομάδας. Δικαιωματικά. Κι ας ψάχνει η ομάδα κάποιον ακόμη για να πλαισιώσει τον ίδιο και τον Μπακαμπού. Το πείραμα με Μπιέλ στην κορυφή δεν δείχνει να προχωρά, καθώς ο Ισπανός θέλει τους χώρους του για να δράσει κι αυτοί πρέπει να ξεκινούν από άλλες θέσεις.

Όσο για την άμυνα. Δέχτηκε τρία γκολ, από κακές εκτιμήσεις και μαζί ιδανικά τελειώματα των αντίπαλων και ειδικά του 19χρονου που έβαλε τα δύο από αυτά. Στην άμυνα του Ολυμπιακού βέβαια στο δεύτερο μέρος έλειπαν εκτός από τους Παπασταθόπουλο, Σισέ, Μπα τόσο ο Ντόι που τραυματίστηκε όσο και ο Ρέτσος που κάποια στιγμή έγινε αλλαγή. Με δίδυμο στόπερ τον Εμβιλά με το νεαρό Καλογερόπουλο. Ενώ γκολκίπερ ήταν ο τέταρτος στην ιεραρχία, πίσω από Πασχαλάκη, Τζολάκη και Βατσλίκ. Είναι όλα αυτά υπό σημείωση, με την... υποσημείωση ότι πράγματι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση σε ποιοτικό επίπεδο μετά από αυτή του Ροντινέι για το δεξί άκρο. Κατά τα λοιπά, φάνηκε και πάλι ότι γίνεται δουλειά αυτή την περίοδο. Κι ότι τα αποτελέσματά της αναμένονται θετικά στην επιστροφή των επίσημων αγώνων. Αρκεί, βέβαια, να συνοδεύονται και με... αποτελέσματα.