Άρης-Μακάμπι Χάιφα 2-2: Ήταν πεισματΑΡΗΣ

Ο Άρης ισοφάρισε την Μακάμπι Χάιφα στο τέλος (2-2) , ενώ είχε ευκαιρίες και δύο δοκάρια για καλύτερο αποτέλεσμα.

Άρης-Μακάμπι Χάιφα 2-2: Ήταν πεισματΑΡΗΣ

Ο Άλαν Πάρντιου είδε πράγματα που του άρεσαν και άλλα όχι στο φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά σίγουρα το τέλος ήταν... ευχάριστο! Με την ισραηλινή ομάδα που φέτος έφτασε μέχρι τους ομίλους του Champions League να προηγείται με 2-0, αλλά τον Άρη να παλεύει μέχρι το τέλος και να ισοφαρίζει 2-2 στις καθυστερήσεις με Ντουκουρέ και πέναλτι του Πάλμα! Ενώ είχε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος ανάμεσά τους δύο δοκάρια με Πάλμα και Ματέο Γκαρσία. Πρωταγωνιστής με σούπερ αποκρούσεις ο Κουέστα.

Ο Άρης (με δοκιμή στην άμυνα με τρεις στόπερ, καθώς εκεί έπαιξε ο Πίρσμαν) είχε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Ετέμπο (ασθένεια) και η Μακάμπι είχε δυνατό ξεκίνημα και κατάφερε να προηγηθεί στο 10' με τον Πιερό, από λάθος του Καμάτσο, πάρσιμο της μπάλας από τον σωματώδη φορ, αποφυγή του Μαζικού και πλασέ στον Σιαμπάνη. Ο Άρης απείλησε με φάουλ του Πάλμα στο 15' και σουτ του ίδιου παίκτη στο 29΄, ενώ πάλι από φάουλ ο Πάλμα είχε δοκάρι στο 31'. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Άρη στο 34' με τον Ματέο από κοντά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και τον Γκρέι να μην μπορεί στη συνέχεια να νικήσει τον γκολκίπερ. Ευκαιρίες είχε η Μακάμπι προς το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν σε ετοιμότητα. Σε ένα πρώτο μέρος με πάρα πολλές τελικές για τις δύο ομάδες. Εννιά για τον Άρη, έντεκα για την Μακάμπι.

Στο 50' ο Άρης απείλησε σε προσπάθεια του Καμάτσο, ενώ στο 52' το γυριστό του Γκρέι δεν πήγε προς την εστία. Στο 57' ωραία συνεργασία Νταμπό-Γκρέι, αλλά το σουτ του δεύτερου από μακριά ήταν άστοχο, με τον Άρη να έχει την υπεροχή έναντι της πρωταθλήτριας Ισραήλ και πρωτοπόρου στη φετινή σεζόν. Όμως στο 69' ο Μάβις Τσιμπότα ξέφυγε από τον Πίρσμαν και με τέλειο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 76' ο Πάλμα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την καταπληκτική μπαλιά του Μάνου Γκαρθία ώστε να μειώσει, ενώ στο 80' ο Κουέστα έκανε φανταστική απόκρουση σε σουτ του Σιμόλ. Στο 86' ο Ντουκουρέ που επέστρεψε έπειτα από καιρό είχε κεφαλιά πάνω στον γκολκίπερ. Στο 89' ο Ιτούρμπε ζήτησε πέναλτι, δόθηκε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον άσο του Άρη να σουτάρει πάνω στο τείχος. Και στο 90' ο Σεϊκ Ντουκουρέ με γυριστό αριστερό έξω από την περιοχή πέτυχε το πολύ ωραίο γκολ για το 1-2, με τον Λάι να κάνει πέναλτι στο 92' σε χέρι από κοντινή κεφαλιά του Ιτούρμπε. Ο Πάλμα ευστόχησε για το 2-2, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρουκαβίτσια είδε τον Κουέστα να κάνει τρομερή απόκρουση στην κεφαλιά του.

Το παιχνίδι είχε κοινωνικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα διατίθενται για την ανέγερση του νέου μουσείου ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

Διαιτητής ο Τσιάρας. Κίτρινη κάρτα είδαν ο Μοχάμεντ και ο Λάι.

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης (66΄λ.τ. Κουέστα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Καμάτσο (77' Μαρμαρίδης), Μαζικού (83' Παναγίδης) , Νταμπό (83' Σγούρος), Ματέο (73' Ντουκουρέ), Ροντρίγκες (67' Μάνου Γκαρθία), Γκρέι (63' Ιτούρμπε), Πάλμα

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Μασπάτι, Σεκ (61' Αράντ), Γκέρσον (61' Γκόλντμπεργκ), Μέιρ (61' Ελιάου), Κόρνουντ (61' Μεναχέμ), Μοχάμεντ (61' Ρουκαβίτσια), Αμπού Φάνι (77' Σιμόλ), Τσέρι (77' Λάι), Τσίμποτα (77' Γιαρίν), Ατζίλι (61' Λεβί), Πιερό (61' Ντέιβιντ)