Ολυμπιακός: Το τείχος αξίας 40.000 ευρώ και η σημασία του

Τι είναι το free kick pro που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός στην προετοιμασία του στην Εστεπόνα. Σε τι βοηθάει και τι δεδομένα δίνει στον Μίτσελ για τα ελεύθερα χτυπήματα.

Ολυμπιακός: Το τείχος αξίας 40.000 ευρώ και η σημασία του

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο σε μία προσπάθεια να βοηθήσει και τους προπονητές να αναλύουν καλύτερα τα δεδομένα των προπονήσεων και των αγώνων. Σε κάθε προετοιμασία όλο και κάτι καινούριο εμφανίζεται το οποίο μας υπενθυμίζει πως τα πάντα αναλύονται και περνάνε από το… μικροσκόπιο.

Εδώ στην Εστεπόνα που πραγματοποιεί τη χειμερινή προετοιμασία του Ολυμπιακού έχει εμφανιστεί ένα τείχος για τις εκτελέσεις των φάουλ. Όχι τα κλασικά που ξέραμε όλοι και τα οποία καρφώνονται στο έδαφος.

Το free kick pro δεν είναι απλά ένα τείχος προπόνησης όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Υπήρχε ο χειριστής του, ο οποίος από τηλεκοντρόλ πατούσε κουμπί όταν γινόταν το σουτ και οι «παίκτες» πηδούσαν. Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο δεν είναι απλή ιστορία.

Χρησιμοποιείται από μεγάλα κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φέγενορντ και η Αϊντχόφεν στην προετοιμασία. Κοστίζει 40 χιλιάδες ευρώ και στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού είχε φτάσει μέσα σε ένα μεγάλο ξύλινο κουτί. Το συγκεκριμένο τείχος παρέχει τη δυνατότητα σε προπονητές, παίκτες και τερματοφύλακες να αναλύσουν τα ελεύθερα χτυπήματα. Όταν οι παίκτες εκτελούν αυτό το μηχάνημα καταγράφει τα πάντα για τους εκτελεστές και για τους τερματοφύλακες.

Δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να γνωρίζει ποιος ποδοσφαιριστής του είναι καλύτερος στα ελεύθερα χτυπήματα και από πιο σημείο είναι πιο δυνατή η ομάδα του να εκτελεί φάουλ. Εκτός από το ότι η προπόνηση γίνεται σε ρεαλιστικές συνθήκες (όσο αυτό είναι εφικτό), διότι οι «παίκτες» μπορούν να πηδήξουν παρέχει και χρήσιμες πληροφορίες στον προπονητή της ομάδας.