Πάρντιου: «Ολοι μου λένε να πάρουμε το Κύπελλο»

Για το... πάθος που ζητούν την κατάκτηση του Κυπέλλου οι φίλαθλοι του Άρη μίλησε ο Άλαν Πάρντιου σε συνέντευξή του στους ρεπόρτερ της ομάδας.

Πάρντιου: «Ολοι μου λένε να πάρουμε το Κύπελλο»

Ο Άλαν Πάρντιου ήταν πιο χαλαρός σε σχέση με την πρώτη φορά που μίλησε με τους δημοσιογράφους του Άρη και μίλησε ευχαρίστως για όλους και για όλα.

«Η προσωπικότητά μου βοήθησε στο πρώτο παιχνίδι (με τον Ολυμπιακό), όχι οι τακτικές κλπ... Μετά όμως προσγειωθήκαμε σε μία άλλη κατάσταση.

Η ήττα στο Βόλο και φυσικά με ΑΕΚ. Εκανα λάθος, υποτίμησα την ΑΕΚ και υπερεκτίμησα τις επιλογές που έκανα για την ενδεκάδα. Μετά από εκείνον τον αγώνα άρχισα να καταλαβαίνω το πρωτάθλημα και τους παίκτες μου. Εχω δει αρκετά για να βγάλω το συμπέρασμα ότι μπορούμε να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις. Με δουλειά, μεταγραφές, μπορούμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις. Ο Αρης πρέπει να... ταράξει τις σταθερές της Αθήνας», είπε σε μία από τις παραδοχές του.

Πλέον εξάλλου έχει και την καθημερινή συναναστροφή με τον κόσμο, όπως έγινε για παράδειγμα στο Nick Galis Hall όπου παρακολούθησε τον αγώνα του Αρη με την Καρδίτσα. «Με απασχολεί το μομέντουμ με το οποίο κλείσαμε τον πρώτο γύρο. Αυτό θέλω και στο Κύπελλο. Είναι πολύ σημαντικό ματς. Οσους γνώρισα στο μπάσκετ, μου έλεγαν να κερδίσω το Κύπελλο (σ.σ. γέλια). Αντιλαμβάνομαι τι θέλει ο κόσμος. Δεν είναι όμως εύκολο με την κλήρωση που έχουμε».

Ετσι, κινείται προς την κατεύθυνση τακτικών προσαρμογών, σαν τη διάταξη 3-5-2 που δοκίμασε αυτό το διάστημα. «Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε, βάσει και του ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου. Το 3-5-2 είναι μία ακόμα επιλογή, πέραν του 4-3-3 που χρησιμοποιούμε. Πιστεύω ταιριάζει στην ομάδα. Ολοι οι παίκτες έχουν παίξει ξανά αυτό το σύστημα. Η διαφορά είναι τους μαθαίνω τι ακριβώς θέλω με αυτή τη διάταξη».

«Θαυμάζω τον Ντουκουρέ»

Στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε ως χαρακτήρας είναι «αντισυμβατικός». Συνήθως οι προπονητές αποφεύγουν τις αναφορές στους ποδοσφαιριστές, ο Πάρντιου το έκανε με τρομερή άνεση λόγου. Για παράδειγμα, ένα από τα πρώτα συμπεράσματά του ήταν ότι… «υστερούσαμε στις στατικές φάσεις και είχαμε πρόβλημα στο κέντρο όταν χάσαμε τον Ντουκουρέ. Είχαμε βέβαια τον Πίτερ (σ.σ. Ετέμπο) που ήρθε στο τέλος των μεταγραφών και υπό τις οδηγίες μου ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη στα χαφ. Ξέρω όσα ακούγονται για τον Νταρίντα. Εύχομαι να τον πάρουμε.

Έχουμε και μία ακόμα επιλογή εάν στραβώσει κάτι», επιβεβαιώνοντας ότι ο Ντουκουρέ θα πάρει χρόνο με τη Μακάμπι και στάθηκε στον Ιβοριανό. «Εχει ένα γόνατο με πολλά προβλήματα. Δεν θα γίνει καλύτερα. Δεν γίνεται χειρουργικά. Πρέπει να παίζει με πόνο. Τον θαυμάζω για αυτό. Είναι η άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Η πλευρά του σωστού επαγγελματία που παίζει απέναντι στον πόνο. Προσπαθώ να τον ενθαρρύνω. Ο πόνος μειώθηκε και τον συνηθίζει. Οταν έβλεπα την ομάδα πριν έρθω, έβλεπα έναν σημαντικό παίκτη... Θα τον διαχειριστώ αναλόγως. Εχω επίσης τον Νταμπό, τον Ετέμπο, τον παίκτη που θα έρθει... Ακόμα και τον Ματέο. Τα πηγαίνει πολύ καλά ως 8άρι. Οπότε μπορώ να είμαι ευέλικτος με τον Ντουκουρέ», είπε.

«Ο Ματέο χαραμίζεται στα άκρα»

Το πρόσωπο του Πάρντιου έλαμψε όταν αναφέρθηκε στον Ματέο Γκαρσία. «Εχει απίστευτη ενέργεια και τρομερή ποιότητα. Είναι... μηχανή και τρέχει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Χαραμίζεται στα πλάγια. Στον άξονα γίνεται πιο χρήσιμος. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή του. Ισως είναι ο καλύτερος παίκτης στις προπονήσεις και απέκτησε αυτοπεποίθηση μέσα από τα παιχνίδια», είπε επιβεβαιώνοντας ότι τον υπολογίζει αποκλειστικά για τον άξονα για να αναφερθεί στον Μάνου Γκαρθία. «Χρειάζεται διάρκεια. Εάν θέλει να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτόν, πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική ενέργεια. Εκεί είναι το πρόβλημά του. Από εκεί και πέρα δεν έχω παράπονο. Του ζήτησα να είναι πιο... βίαιος. Πιο επιθετικός και δυναμικός. Ο Μάνου είναι το επόμενο πρότζεκτ για εμάς. Για την ώρα όμως ο πρώτος στόχος του πρέπει να είναι η παρουσία του στην ενδεκάδα».

«Χρειαζόμαστε τον αντιΜαντσίνι»

Εκεί αναφέρθηκε η υπόθεση «Μαντσίνι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλαν Πάρντιου προσπάθησε να ρίξει τους τόνους. «Ηταν σημαντικός για εμάς, οπότε πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του», είπε. Η χρησιμοποίηση παρελθοντικού χρόνου δεν έγινε τυχαία» και η συζήτηση περιστράφηκε στους ακραίους επιθετικούς. Αρχικά στον Ράφαελ Καμάτσο στον οποίο παρείχε στήριξη. «Είναι από τους καλύτερους εκτελεστές μας. Ωστόσο στα παιχνίδια έχει χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Νιώθω άσχημα για αυτόν. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει έναν καλό 2ο γύρο. Σε ότι αφορά τον Ιτούρμπε, πρέπει να βελτιωθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν και το ξέρει. Να γίνει πιο ουσιαστικός, όπως και όλη η ομάδα μπροστά. Το έχω πει και στα παιδιά. Για να γίνουμε πιο επιθετικοί, πρέπει να μην κάνουμε πολύπλοκα τα πράγματα. Να απλοποιήσουμε το παιχνίδι μας».