Ολυμπιακός: Το «φροντιστήριο» στον Ανδρούτσο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΕΠΟΝΑ: Ο Μίτσελ έχει τον Θανάση Ανδρούτσο πρώτη του επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού και του κάνει «φροντιστήριο» για τη θέση.

Ολυμπιακός: Το «φροντιστήριο» στον Ανδρούτσο

Όταν ο Μίτσελ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ο Θανάσης Ανδρούτσος βρισκόταν στη δεύτερη ομάδα και με αυτήν έκανε προπονήσεις. Ήταν «κομμένος» από Μαρτίνς και Κορμπεράν ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Η πληροφόρηση από τον Ρέντη τότε ανέφερε ότι καλό θα είναι να μην τον ξεγράψουμε τον Ανδρούτσο, διότι είναι ένας παίκτης που τον έχει σε εκτίμηση ο Μίτσελ. Και πράγματι στην πορεία ο Ισπανός ενεργοποίησε τον 25χρονο ποδοσφαιριστή.

Ο Ανδρούτσος επέστρεψε στην πρώτη ομάδα και μάλιστα πήρε και παιχνίδια στα πόδια του. Ο Ολυμπιακός φέρνει στην Ελλάδα τον Ροντινέι για το δεξί άκρο της άμυνας, αλλά αυτήν τη στιγμή ο Ανδρούτσος με τον Βρουσάι είναι παίκτες που υπολογίζονται για αυτήν τη θέση. Και μάλιστα είναι παίκτες που δεν υπολογίζονται λόγω ανάγκης, αλλά γιατί τους πιστεύει ο Ισπανός προπονητής.

Ο Μίτσελ έχει πολύ καλή γνώμη για τον Ανδρούτσο, αλλά πιστεύει πως θα πρέπει να δουλέψει μαζί του για να μάθει σωστά τα μυστικά της θέσης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίτσελ έχει κάνει τετ α τετ με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Συγκεκριμένα για περισσότερο από δέκα λεπτά μιλούσε μαζί του μετά το τέλος προπόνησης. Ο 59χρονος τεχνικός εξηγούσε στον Ανδρούτσο πώς θα πρέπει να παίζει τη θέση και του έδινε οδηγίες για το πώς πρέπει να κινείται. Κάθε λεπτομέρεια της θέσης του δεξιού μπακ τού εξηγούσε ο Μίτσελ, με τον Ανδρούτσο να ακούει με μεγάλη προσοχή.

Είχε προηγηθεί άσκηση μόνο για τους αμυντικούς και στη συνέχεια ο Ισπανός έκρινε ότι έπρεπε να δώσει κάποιες παραπάνω οδηγίες στον ποδοσφαιριστή του. Άλλωστε ακόμη και τώρα να έρθει παίκτης, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του Δεκεμβρίου. Έτσι ο Ανδρούτσος είναι αυτός που θα παίζει βασικός, αφού θυμίζουμε ότι ο Άβιλα δεν υπολογίζεται. Επίσης, η μεταγραφή που θα γίνει ίσως χρειαστεί και ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, επομένως ο 25χρονος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να είναι πανέτοιμος να αντεπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν. Και το χθεσινό τετ α τετ του Μίτσελ με τον Ανδρούτσο έδειξε ξεκάθαρα ότι τον ετοιμάζει για βασικότατο και θέλει να διορθώσει κάθε του ατέλεια.