Με τέρμα του Μάντσον ο Ατρόμητος νίκησε σε φιλικό τον Παναθηναϊκό

Ο Ατρόμητος σε ένα επεισοδειακό αγώνα πήρε την φιλική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό  στο Περιστέρι.

Με τέρμα του Μάντσον ο Ατρόμητος νίκησε σε φιλικό τον Παναθηναϊκό

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Ατρόμητο να δοκιμάζει στην αρχική ενδεκάδα τον Κροάτη Κόβασετς, ο οποίος περνά από το... μικροσκόπιο του Κάναντι. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει από δεξιά με τον Γιόχανσον, που ανέβαινε στην αντίπαλη περιοχή και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για φάσεις. Όμως δεν είχε το κάτι παραπάνω στην τελική προσπάθεια με συνέπεια η άμυνα των γηπεδούχων να μην κινδυνεύει σχεδόν καθόλου.

Αντίθετα οι Περιστεριώτες δημιούργησαν κινδύνους στην άμυνα των «πρασίνων» με τον Ούμπιντες, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» Ξενόπουλος είχε σωτήριες επεμβάσεις δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία. Στο 5' ο Μούγιακιτς μπαίνει στην περιοχή, ο Μαυρομάτης παίρνει την κόντρα κι εξουδετερώνει τον Αυστριακό. Στο 18' είχαμε εντυπωσιακή απόκρουση του Ξενόπουλου στο σουτ του Κιβρακίδη. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο ήρθε στο 38', καθώς βγήκε στην κόντρα με Ενσικουλού και Μούγιακιτς, ο Ούμπιντες έκανε το σουτ και ο Ξενόπουλος εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι πολλές αλλαγές και οι δοκιμές από τους δυο προπονητές έριξαν το ρυθμό. Οι παίκτες είχαν αρκετές λάθος πάσες. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε σφυγμό παρά την είσοδο του Μακέντα. Ο Ιταλός έδειξε εμφανώς ανέτοιμος.

Ήταν αργός, εκτός κλίματος και έδειξε πως θέλει ακόμα πάρα πολλή δουλειά για να είναι σε θέση να βοηθήσει. Όλα τα λεφτά όμως ήταν η απίστευτη γκολάρα του Μάντσον. Ο βραζιλιάνος στο 74’ βρέθηκε μακριά από το τέρμα του Ξενόπουλου και εξαπέλυσε έναν... κεραυνό αφήνοντας άναυδο τον νεαρό που είδε τη μπάλα να καρφώνεται στα δίχτυα του κάνοντας το 1-0. Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο φτάνοντας κοντά στο 2-0. Στο 90’ ο Ιμερι έκανε σέντρα και ο Αλβανός, Σόνι Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κάτοικος

Βοηθοί: Δαυίβ Πριόνας από την Εύβοια και ο Άγγελος Κολλιάκος από την Αθήνα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης, Κιβρακίδης (70’ Νταβιώτης) , Χατζηισαΐας (46’ Στρούγγης), Καρασαλίδης (89’ Ρονάλντο), Νάτσο (89’ Ιμερι), Μπουσούλατζις (46’ Λαζαρίδης), Ούμπιδες (46’ Μάντσον), Γαρουφαλιάς (70’ Μπρούνο), Κόβατσετς (70’ Σάκιτς), Ενσικουλού, Μούγιακιτς (70’ Μανούσος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξενόπουλος, Γιόχανσον (46’ Αποστολάκης), Μαυρομμάτης (Πούγγουρας), Παντελάκης, Ινσούα (46’ Χατζηγιοβάνης), Τζανδάρης, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης (70’ Ηλιάδης), Κουντουριώτης (70’ Μαυρουδής), Καμπετσής (70’ Σιφανίος), Σέχου (61’ Μακέντα).