«Έχουν βελτιωθεί πολύ οι αγωνιστικοί χώροι στη Super League»

Άρχισε τις εργασίες του το διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση των αγωνιστικών χώρων που διοργανώνει η Super League. 

«Έχουν βελτιωθεί πολύ οι αγωνιστικοί χώροι στη Super League»

Άρχισε τις εργασίες του σε ξενοδοχείο της Αθήνας (και θα συνεχιστεί και την Τρίτη (29/11) το διεθνές Συνέδριο για τη διαχείριση αγωνιστικών χώρων το οποίο διοργανώνει για πρώτη φορά η Super League, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις ΠΑΕ-Μέλη της Super League, στελέχη εταιρειών του κλάδου και πλειάδα ομιλητών με μεγάλη διεθνή εμπειρία:

H αναπληρώτρια πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Κάτια Κοξένογλου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ανέφερε στην ομιλία της:


«Είναι χαρά και τιμή μας, για όλους μας στη Super League, να φιλοξενούμε επιστήμονες διεθνούς κύρους και εξειδικευμένους τεχνοκράτες στη διαχείριση χλοοταπήτων, σε ένα συνέδριο που διεξάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η Super League, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν στη βελτίωση των υποδομών των ελληνικών γηπέδων, οι οποίες υλοποιούνται με τη μέριμνα και την ευθύνη των ΠΑΕ.

Στην ευρύτερη στρατηγική, σημαντικό ρόλο έχει η αναβάθμιση των αγωνιστικών επιφανειών χλοοτάπητα. Κάθε σύγκριση με την προβληματική κατάσταση του παρελθόντος είναι καταλυτική.

Γήπεδα με χρόνια προβλήματα, είναι πλέον σε ικανοποιητική, αν όχι σε πολύ καλή κατάσταση.

Το λένε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, το λένε οι φίλαθλοι, το διαπιστώνουν οι δημοσιογράφοι, το βλέπουμε και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Σε αυτό το σημείο, οφείλω να επισημάνω ότι για να θεωρηθεί ένα γήπεδο καλό ή ικανό να παιχτεί ποδόσφαιρο, δεν αρκεί η υποκειμενική άποψη ενός περισσότερο ή λιγότερο ειδικού αλλά η εργαστηριακή ανάλυση ενός συνόλου χαρακτηριστικών που μετρούνται με ειδικά όργανα.

Η δυνατότητα μέτρησης καθιστά την εκτίμηση για την ποιότητα ενός χλοοτάπητα αντικειμενικό γεγονός και όχι μια προσωπική εμπειρική ή ακόμη κι επιστημονική άποψη.

Φυσικά, η διαδικασία βελτίωσης και συντήρησης ενός χλοοτάπητα είναι διαρκής και αποτελεί ευθύνη της κάθε ΠΑΕ, η οποία είναι αρμόδια να υλοποιεί όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο η Super League και η Grassform προσκάλεσαν στο Συνέδριο κορυφαίους ειδικούς, experts στον τομέα τους, οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία τους».