Παρ(ν)το αλλιώς

Δεν υπάρχει μέλλον στον Ολυμπιακό για τον Πάρντο, αλλά κι ο ίδιος δεν έχει φιλοδοξίες γενικότερα για την καριέρα του. Έτσι δείχνει, τουλάχιστον...

Παρ(ν)το αλλιώς

Δυσκολεύεται να καταλάβει κανείς το σκεπτικό ότι ο Ολυμπιακός δεν άφησε ελεύθερο τον Πάρντο για να μην πάει στην... ΑΕΚ. Άλλο το να μη θέλει να αποδεσμεύσει έναν παίκτη τον οποίο είχε χρυσοπληρώσει πριν από τρία χρόνια για να τον φέρει από την Μπράγκα (στην οποία είχε την τελευταία σεζόν του 11 γκολ και 9 ασίστ!) κι άλλο να...φοβάται μήπως τον πάρει η ΑΕΚ και... ενισχυθεί αφάνταστα με έναν ποδοσφαιριστή που έχει διαρκή πτωτική πορεία στην καριέρα του.

Τι έχει προσφέρει ο Πάρντο στον Ολυμπιακό; Μια καλή σχετικά πρώτη σεζόν, με 8 γκολ εκ των οποίων τα 2 ήταν καθοριστικά στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη νίκη επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και άλλο ένα στη θριαμβευτική επικράτηση του Λονδίνου με την Άρσεναλ. Μια μετριότατη παρουσία στη συνέχεια με 3 γκολ στο Κύπελλο και δανεισμό για ένα εξάμηνο στην Γαλλία. Και μια περσινή αναλαμπή με τα γκολ στο 2-3 με την Σπόρτινγκ στο Φάληρο.

Ο Κολομβιανός είναι φανερό ότι έχει αγκυροβολήσει πάνω στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, δεν έφερε κάποια πρόταση που να είναι έστω αξιοπρεπής για να τον δώσει η ομάδα, ενώ οι επαφές που φερόταν ότι υπήρξαν με ομάδα από το Κατάρ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο παίκτης λέει ότι ο Μαρτίνς τον... εμπιστεύεται και πως θα του δώσει ευκαιρίες, αλλά η τελευταία ήταν αυτή με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα. Πλέον είναι συμπληρωματικός στις προπονήσεις ή παίζει... δεξί μπακ στα φιλικά, όπως συνέβη με τον Κισσαμικό.

Στα 28 χρόνια του ο Πάρντο θα έπρεπε λογικά να είναι περισσότερο φιλόδοξος και να ψάξει μια ευκαιρία αλλού, προκειμένου να κάνει ένα restart σε διαφορετικό περιβάλλον. Προφανώς προτίμησε τη σιγουριά των χρημάτων ενός καλού συμβολαίου για μία ακόμη χρονιά και έπειτα... βλέπει. Ο Ολυμπιακός ούτε έχει να πάρει τίποτε άλλο από τον συγκεκριμένο παίκτη, ούτε και να χάσει ακόμη και αν κάποιος ανταγωνιστής του θελήσει να επενδύσει στον Κολομβιανό.

Είναι μία μεταγραφή από αυτές που δεν βγήκαν σε ένα κλαμπ, παρότι δόθηκαν πολλές συμμετοχές (75 συνολικά) και ο απολογισμός των 15 γκολ και των 13 ασίστ μάλλον δείχνει περισσότερο κολακευτικός από την πραγματική εικόνα και προσφορά του συγκεκριμένου παίκτη σε 2,5 χρόνια παρουσίας.