Δεν… τρελάθηκαν στο Ρέντη με τη διακοπή

Γιατί η απόφαση της Κυβέρνηση δεν άρεσε σε Γκαρθία και παίκτες και ποια είναι η δεύτερη άποψη.

Δεν… τρελάθηκαν στο Ρέντη με τη διακοπή

Η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος σαφώς και έχει αγωνιστικό αντίκτυπο σε όλες τις ομάδες της Super League και φυσικά σε μία στιγμή ο… μαραθώνιος έχει μπει στην τελική ευθεία και παίζονται πολλά για όλες τις θέσεις και ειδικά στην κορυφή. Έχει ενδιαφέρον να δούμε, όμως, πως δέχτηκαν στον Ρέντη τη συγκεκριμένη απόφαση. Η ομάδα του Πειραιά προερχόταν από το 4-0 επί του Πλατανιά στα Χανιά. Ένας αντίπαλος που μπορεί να μην είναι δυνατός και μπορεί να μην κατάφερε να αντισταθεί στους «ερυθρόλευκους», αλλά την ευρεία νίκη τη χρειαζόταν ο Ολυμπιακός μετά τις δύσκολες εβδομάδες που είχε περάσει.

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση της Κυβέρνησης στον Ρέντη υπήρξαν δύο τάσεις γι’ αυτήν. Από τη μία δεν άρεσε καθόλου, διότι η ομάδα μετά από καιρό ξέσπασε στο γήπεδο. Ο Όσκαρ Γκαρθία είδε παίκτες όπως ο Αντρέ Μαρτίνς και ο Κέβιν Μιραλάς να κάνουν καλό ματς και να αλλάζει η ψυχολογία τους. Ο δεύτερος μάλιστα πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρα απ’ αυτό θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να κάνουν ένα σερί νικών με δεδομένο πως είχαν μπροστά τους την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά. Η αλλαγή ψυχολογίας μετά από ένα δύσκολο διάστημα ήταν κάτι που ήθελαν να το εκμεταλλευτούν στον Ρέντη και φυσικά αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης δεν άρεσε και πολύ.

Από την άλλη, ωστόσο, εντός των τειχών υπάρχει και η άποψη πως η διακοπή μπορεί και να λειτουργήσει ευεργετικά σε κάποια θέματα. Ο Γκαρθία, δηλαδή, θα έχει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να δουλέψει κάποια πράγματα με τους ποδοσφαιριστές του. Ο ίδιος, άλλωστε διαπίστωσε πως υπάρχει ένα πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού, αφού με τον Πλατανιά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τις φάσεις και να σκοράρουν κι άλλα γκολ.

Η δεύτερη τάση, όμως, δεν βρίσκει και πολλούς συμμάχους. Στον Ολυμπιακό οι περισσότεροι είχαν ταχθεί με την πρώτη άποψη, ότι δηλαδή αυτή τη στιγμή η διακοπή δεν ευνοεί την ομάδα ούτε στο αγωνιστικό κομμάτι, διότι μία νίκη με 4-0 έστω και επί αυτού του Πλατανιά σίγουρα θα λειτουργούσε ευεργετικά για τη συνέχεια.