Γκάλο: «Εδώ και τρία χρόνια το πρωτάθλημα πάντα διακόπτεται...» (pic)

Ο Ροντρίγκο Γκάλο δήλωσε στη Βραζιλία πως δεν είχε ποτέ περάσει κάτι ανάλογο με αυτό που έζησε στην Τούμπα.

Γκάλο: «Εδώ και τρία χρόνια το πρωτάθλημα πάντα διακόπτεται...» (pic)

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στη sportv globo, ο 31χρονος μπακ είπε ότι δεν είδε στο γήπεδο το πιστόλι που κουβαλούσε ο Ιβάν Σαββίδης αλλά κατήγγειλε ότι οι συμπαίκτες του απειλήθηκαν στο τερέν.

«Αντικαταστάθηκα στο 36' του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 45΄, ο ΠΑΟΚ σημείωσε γκολ. Ο διαιτητής το μέτρησε. Ο επόπτης όμως κάλεσε τον διαιτητή και, μετά από μακρά συνομιλία, αποφάσισε να το ακυρώσει. Σύντομα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο και άρχισε να απειλεί τον διαιτητή. Μετά ήρθε στον πάγκο της ομάδας μας και άρχισε να απειλεί» δήλωσε ο Γκάλο.

Και συνέχισε: «Δεν είχα παρατηρήσει ότι ήταν οπλισμένος, το είδα μόνο αργότερα σε φωτογραφία, στα αποδυτήρια. Η εντολή ήταν να εισέλθουμε στα αποδυτήρια και να περιμένουμε την απόφαση του διαιτητή. Μείναμε τρεις ώρες στα αποδυτήρια μέχρι να φύγουμε. Δεν φοβήθηκα ότι οι οπαδοί θα εισέβαλαν, γιατί κι εναντίον του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα με τους οπαδούς. Δεν θα εισέβαλαν ξανά για να τιμωρηθεί. Ήταν ένα πολύ μεγάλο χάος, περιμέναμε πολύ ώρα στα αποδυτήρια. Το παιχνίδι τελείωσε στις 9.30 και αναχωρήσαμε γύρω στη 1 η ώρα».

Ο Γκάλο είναι από το 2015 στην ΑΕΚ. Νωρίτερα έχει περάσει από τον Παναιτωλικό, άρα γνωρίζει ότι το πρόβλημα της βίας είναι χρόνιο στην Ελλάδα. «Οι οπαδοί εδώ είναι πολύ φανατικοί. Φωνάζουν ή ρίχνουν αντικείμενα στο τερέν. Είμαι εδώ εδώ και τρία χρόνια και συμβαίνει πάντα το πρωτάθλημα σταματάει μερικές εβδομάδες. Το πρωτάθλημα θα σταματήσει για δυο-τρεις εβδομάδες μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ επίσης απαιτούν από την Ελληνική Ομοσπονδία να λύσει το πρόβλημα, ώστε το πρωτάθλημα να ξαναρχίσει καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές. Η ΑΕΚ είναι 24 χρόνια χωρίς τίτλο. Φέτος έχουμε μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προπονήσεις και όταν το πρωτάθλημα ξαναρχίσει να είμαστε έτοιμοι για νίκες».