Ολυμπιακός: Θέλει παίκτες δίχως «βαρύ» ιατρικό ιστορικό για να τον βοηθήσουν άμεσα

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει την αγορά για να μην ξαναπέσει πάνω σε... Σίμε Βρσάλικο και προσέχει ιδιαίτερα το ιατρικό ιστορικό όλων όσων προτείνονται ή απασχολούν τον Μίτσελ. Τι συνέβη τον Σεπτέμβριο με τον Σαντιάγκο Αρίας, για τον οποίο ξαναγράφουν στην Ισπανία.  

Ολυμπιακός: Θέλει παίκτες δίχως «βαρύ» ιατρικό ιστορικό για να τον βοηθήσουν άμεσα

Το όνομα του Σαντιάγκο Αρίας δεν είναι «φρέσκο» στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Ούτε ανακάλυψαν την Αμερική το βράδυ της Παρασκευής (18/11) οι Ισπανοί όταν έμπλεξαν Ολυμπιακό και ... Άγιαξ για έναν παίκτη που έχει να παίξει ποδόσφαιρο 7 μήνες! Τόνιζαν δε ότι ο Αρίας έχει ως προτεραιότητα να παραμείνει στην Ισπανία, έχοντας προτάσεις από Έλτσε και Λας Πάλμας.

H ιστοσελίδα «todofichajes» επανέφερε το όνομα του Κολομβιανού δεξιού μπακ στο προσκήνιο, αφού οι Ισπανοί τον είχαν αναφέρει πάλι πριν από 10 μέρες, όπως είχε γράψει τότε το «ΦΩΣ».

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει την αγορά για ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν από 1η Ιανουαρίου 2023 και όχι το... Πάσχα. Έπαθε και έμαθε με τον Σίμε Βρσάλικο, ο οποίος έβγαζε συνεχώς τραυματισμούς.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας «ξεψαχνίζει» κάθε περίπτωση που του προτείνεται, ακόμα και από την αγορά των ελεύθερων. Βεβαίως, υπάρχει και μία «short list» από τον Μίτσελ και τον Ζοσέ Ανιγκό. Εκείνο που εξετάζει μεταξύ άλλων είναι και το ιατρικό ιστορικό κάθε ποδοσφαιριστή.

Ο Σαντιάγο Αρίας είχε προταθεί τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, γιατί επρόκειτο για ποδοσφαιριστή που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τα τελευταία δύο χρόνια με σοβαρούς τραυματισμούς.

Αποχώρησε από την Αϊντχόφεν έναντι 13 εκατομμυρίων και πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2018. Τη σεζόν 2020-21 πήγε δανεικός στην Λεβερκούζεν, έπαιξε μόλις ένα παιχνίδι (στις 3 Οκτωβρίου 2020) και εν συνεχεία έχασε όλη τη χρονιά λόγω κατάγματος περόνης.

Πέρσι (2021-22) πήγε δανεικός στην Γρανάδα από την Ατλέτικο, είχε 14 συμμετοχές και μόλις σε 6 παιχνίδια αγωνίστηκε βασικός. Εν τέλει, στο δεύτερο μισό της σεζόν έμεινε σχεδόν 4 μήνες έξω λόγω σοβαρού μυικού προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο (αρχές Ιανουαρίου έως τέλη Απριλίου).

Εν ολίγοις, σε δύο χρόνια έχει παίξει σε 15 ματς και ενάμισι χρόνο έχει μείνει εκτός δράσης!

Επίσης, ο Αρίας που είχε εξεταστεί και από τον Άρη το καλοκαίρι, προπονείται μόνος του από αρχές Ιουνίου με πρόγραμμα που έχει πάρει από την εταιρίας γυμναστών «BoostUp». Συμπληρώνει δηλαδή έξι μήνες χωρίς να κάνει προπονήσεις με ομάδα. Άρα αντιλαμβάνεστε πόση δουλειά θα θέλει για να φτάσει στα επιθυμητά στάνταρ φυσικής κατάστασης. Μίνιμουμ δύο μήνες...

Δεν έχει λοιπόν νόημα ο Ολυμπιακός να πάει σε ποδοσφαιριστές που έχουν να αγωνιστούν πολλούς μήνες και κυρίως προέρχονται από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Ειδικά όταν έχει φάει την... κρυάδα με τον Βρσάλικο, ο οποίος αποδείχθηκε ότι επηρεάστηκε από τους τραυματισμούς που είχε την προηγούμενη τριετία.

Στη λίστα του Ολυμπιακού βρίσκονται άλλα δεξιά μπακ που είναι σαφώς πιο έτοιμα από πλευράς αγωνιστικότητας και δίχως «βαρύ» ιατρικό ιστορικό.

Αν δεν του «κάτσουν» οι άλλες περιπτώσεις και ξαφνικά δει αύριο - μεθαύριο με διαφορετικό μάτι τον Αρίας, τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε όλες τις παραμέτρους που αναφέρουμε παραπάνω. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι έχει προηγηθεί 1,5 χρόνος με σοβαρούς τραυματισμούς και ένα 6μηνο που ο Αρίας είναι δίχως ομάδα και κανείς δεν γνωρίζει τα επίπεδα φυσικής κατάστασης που βρίσκεται.

Αυτός είναι άλλωστε ο ενδοιασμός και άλλων ομάδων που τον έχουν στη λίστα τους από το καλοκαίρι, αλλά φοβούνται ότι θα χρειαστεί περίπου 2-3 μήνες για να φτάσει σε τέτοια επίπεδα που θα μπορέσει να πάρει σερί αγωνιστικά λεπτά.

Ως όνομα είναι «δυνατό», καθώς στο παρελθόν έχει συνδεθεί ακόμα και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κλείνοντας όμως τον Ιανουάριο το 31ο έτος της ηλικίας του και έχοντας προηγηθεί η... Οδύσσεια της προηγούμενης διετίας, έχει φτάσει στο σημείο να είναι χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι.